Чт, 2024-04-25, 16:03
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

08:18
Кабмін шукає резерви для поліпшення якості життя
Інші останні Офіційні новини

План пріоритетних кроків Кабінету Міністрів спрямований на забезпечення зростання національної економіки і впровадження ефективної соціальної політики.

Як передає Урядовий портал, про це Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив на засіданні Національної ради реформ під головуванням Президента України Петра Порошенка в середу, 25 травня.

"Після презентації цього плану ми почали обговорення. Ми отримали кілька десятків і зауважень, і пропозицій громадськості, експертного середовища. Що дуже важливо для нас, тому що ми отримали зворотний зв'язок. Зараз ми опрацьовуємо всі ці пропозиції, узагальнимо і ухвалимо", - заявив Гройсман, додавши, що перші відгуки громадськості про План пріоритетних дій є оптимістичними.

За словами Гройсмана, план містить чіткі пріоритети роботи для кожного міністерства і визначає завдання, які повинні бути виконані до кінця року. "Ми повинні нарешті почати відновлення справедливості в нашій країні, нам потрібно забезпечити зростання стандартів життя людей, це кожен може сьогодні сказати, що це найголовніше наше завдання", - зазначив прем'єр.

Зробити це, на його думку, можна тільки через економічне зростання, макроекономічну стабілізацію, створення робочих місць, прогнозованість державної політики і багато інших речей, які дозволять наповнити держбюджет і забезпечити розвиток підприємництва, забезпечити, в тому числі, ефективну систему соціального захисту.

План пріоритетних кроків передбачає п'ять пріоритетних напрямків роботи уряду. Серед них: забезпечення макроекономічної стабільності, підвищення ефективності державного управління та послуг, ефективної протидії, попередження та боротьби з корупцією, створення сприятливих умов для ведення бізнесу, а також зміна судової системи.

"Верховенство права, судова система повинна бути абсолютно адекватною, оскільки вона фундаментально важлива для нашого суспільства. Я думаю, що найближчим часом у нас будуть певні кроки вперед", - зазначив Гройсман.

Крім того, пріоритетним напрямком роботи уряду є відновлення безпеки держави і громадян.

"Сильна економіка, сильні інвестиції в оборонну сферу, безпеку - це буде означати, що ми зможемо адекватно реагувати на виклики, які сьогодні, на превеликий жаль, існують", - підкреслив він.

Глава Уряду зазначив, що План пріоритетних кроків - це спільний документ всіх міністерств, який було обговорено і сформований на стратегічних сесіях протягом місяця після формування нового уряду. У цьому контексті Прем'єр-міністр подякував за роботу міністрів і представників Стратегічної групи радників по підтримці реформ в Україні.

Раніше Гройсман зазначав, що подальший план дій уряду буде спрямований на відновлення зростання національної економіки. Прем'єр розповів про плани уряду на модернізацію роботи митниці та усунення перешкод для розвитку вітчизняного бізнесу. Також Володимир Гройсман раніше відзначав, що реформа митниці дозволить вивести з тіні багатомільярдні грошові обороти.

При цьому Гройсман назвав неприпустимою ситуацію, коли багато процесів на митниці здійснюються в ручному режимі. За словами глави уряду, боротися з цим готові на всіх рівнях управління.

А перший віце-прем'єр-міністр - міністр економічного розвитку Степан Кубів заявив, що уряд збирається реалізувати заплановані реформи до квітня 2017 року.

Порошенко про План кроків уряду: цей документ дозволяє нам впевнено дивитися в майбутнє

На засіданні Національної ради реформ під головуванням Президента Петра Порошенка обговорювався План пріоритетних кроків уряду на 2016 рік.

Відкриваючи засідання Національної ради реформ, Порошенко сказав: "Ми сьогодні зібралися для того, щоб обговорити дуже важливе питання. Кілька днів тому уряд презентував свій план дій. Я хотів би подякувати прем'єр-міністру Володимиру Гройсману, усім членам уряду за високий ступінь урахування положень Стратегії сталого розвитку "Україна-2020" і рішення Нацради реформ, яке було прийнято й передано до уряду".

"Це саме той документ, який дозволяє нам упевнено дивитися в майбутнє", - зазначив глава держави й наголосив, що вже визначені конкретні напрямки, конкретні дати, конкретна відповідальність кожного конкретного міністра за виконання положень цього плану.

Президент зазначив, що і він, і глава уряду, вдячні групі радників - Івану Міклошу, Лешеку Бальцеровичу і багатьом іншим іноземним партнерам, які доклали зусиль до створення якісного документа.

"Можу відзначити, що багато вже зроблено. Але дуже важливо, щоб темп реформ зберігався", - зазначив Порошенко.

Глава держави наголосив на важливості прийнятих рішень зі створення антикорупційної інфраструктури й необхідності включення до Плану дій уряду та програми створення Державного бюро розслідувань і активізацію роботи Національного агентства запобігання корупції, впровадження електронних декларацій, тощо.

"У тісній співпраці зі спеціалізованою Антикорупційною прокуратурою, Національним антикорупційним бюро ми очікуємо найближчим часом реалізації багатьох матеріалів, які сьогодні в розробці цих антикорупційних органів", - зазначив Президент.

"Ключова позиція - забезпечення відновлення економіки. Крім гарантування безпеки та оборони держави, де ми повинні дати опір російській агресії та відновити український суверенітет над окупованими територіями Донбасу і Криму", - звернувся до учасників засідання глава держави.

Президент також наголосив, що не менш важливою складовою завдань, які стоять перед усією українською владою, урядом, є забезпечення економічного зростання як економічної бази для поліпшення соціальних стандартів.

У свою чергу радник Президента, співголова Групи стратегічних радників з підтримки реформ в уряді Лешек Бальцерович висловив переконання, що рівень життя громадян в Україні міг би бути значно вищим, ніж зараз, оскільки для цього "є значні резерви".

На думку радника Президента, нинішній стан справ у державі спричинений браком комплексних і швидких реформ, зокрема, в період з 1992 по 1999 роки і з 2008 по 2014 роки. Відбувалися лише точкові зміни та накопичення боргів. Усе це, а також економічні наслідки агресії Росії проти України, зокрема, блокування експорту з України, призвело до рецесії.

За словами Бальцеровича, якби Польща мала такі проблеми, там так само була б рецесія.

"На тлі всього цього треба оцінювати досягнення демократичної влади України протягом останніх двох років", - сказав Бальцерович. Він зазначив, що завдяки політиці НБУ були зняті загрози, які стоять перед банківською системою держави. Диверсифікація зовнішньої торгівлі, експорт товарів, скорочення імпорту газу з Росії - це все кроки до кращого майбутнього, переконаний представник Президента в уряді.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Офіційні новини | Переглядів: 1042 | Додав: adminA | Теги: Кабмін, поліпшення якості життя, резерви | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]