Пт, 2024-03-29, 07:37
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:47
Кабмін створить "Чорну сотню" для боротьби з контрабандою
Інші останні Кримінальні новини

Кабінет міністрів планує створити відомство для боротьби з контрабандою. Про це на засіданні Кабміну повідомив прем'єр-міністр Володимир Гройсман, передають "Українські новини".

"Ми працюємо над створенням органу, так званою "Чорною сотнею", яка буде займатися боротьбою з проявами контрабанди", - сказав він.

Гройсман додав, що 10 травня звільнено всіх керівників митниць, котрі були причетні до контрабанди.

При цьому Гройсман не уточнив, на яких митницях були звільнені керівники.

Гройсман доручив МЕРТ, Мінфіну та Мін’юсту розробити постанову для скасування "експортних схем" з горіхами

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман доручив Міністерству економічного розвитку і торгівлі, Міністерству фінансів, Міністерству юстиції розробити постанову для можливості скасування схем з відмивання грошей на експорті горіхів, передає "Інтерфакс-Україна".

"Окреме питання - це так звана горіхова мафія, яка сидить на потоках горіхів і зловживань, щоб не дати можливості вивозити на експорт українські горіхи. Зараз доручення Міністерству економіки, Міністерству фінансів, Мін’юсту на наступний Кабмін винести постанову, яка дасть змогу людям абсолютно спокійно займатися цим видом бізнесу", - сказав він.

Прем'єр наголосив, що зараз такі схеми покривають правоохоронні органи, які використовують їх для власного збагачення.

Гройсман додав, що нещодавно був з візитом на Львівській митниці і звільнив керівників, які покривали контрабанду.

"Ми зупинятимемо будь-які прояви контрабанди", - наголосив прем'єр-міністр.

Як повідомлялося, Державна фіскальна служба передала до Міністерства фінансів України проект закону "Про внесення змін до Податкового кодексу (щодо оподаткування деяких операцій з продуктами рослинного походження).

Як повідомила прес-служба ДФС, мета пропонованих змін - ліквідація можливостей для мінімізації оподаткування і боротьба з податковим шахрайством при здійсненні операцій із залученням суб'єктів спеціального режиму оподаткування, які не платять податок на додану вартість (ПДВ) до бюджету.

ДФС пропонує зміни до Податкового кодексу з ліквідації "схем з горіхами". Найчастіше такі схеми застосовуються в операціях з продуктами рослинного походження: горіхи, гриби та ягоди.

Законопроект пропонує не застосовувати звільнення від оподаткування ПДФО доходів від продажу таких видів власної сільськогосподарської продукції, як горіхи волоські, гриби та ягоди.

Крім того, пропонується встановити: якщо суб'єкт господарювання, який придбав у фізичної особи сільгосппродукцію безпосередньо (за дорученням) або через посередників, здійснює надалі експорт такої продукції, то доходи підлягають оподаткуванню ПДФО.

Крім того, пропонується запровадити тимчасовий режим звільнення від оподаткування ПДВ операцій з такими продуктами рослинного походження, як горіхи, гриби та ягоди.

Зростання митних платежів до бюджету країни може становити понад 50 млрд грн на рік - Гройсман

Зростання митних платежів до бюджету країни може перевищити 50 млрд грн, сказав Володимир Гройсман, передає УНІАН.

"Ми бачимо потенціал надходжень від митниці до бюджету - від 50 млрд (грн - ред.) щороку", - сказав Гройсман.

Раніше він заявляв, що має намір продовжити інспекцію роботи митних пунктів України, а також проаналізувати всі кадрові рішення, які було зроблено на митницях до 1 травня поточного року. Крім того, прем`єр повідомив про майбутнє технічне переоснащення митних пунктів та встановлення на них обладнання для сканування товарів. Також, за словами глави уряду, буде вдосконалено програмне забезпечення і посилено роботу системи управління ризиками.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 845 | Додав: adminA | Теги: контрабанда, Кабмін, боротьба, чорна сотня | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]