Вт, 2024-04-16, 13:09
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:15
Кабмін: Україна готова до будь-яких морозів. ВІДЕО
Інші останні Економічні новини

  Міністр енергетики Ігор Насалик стверджує, що українська енергетична система повністю готова до зими. Про це він заявив у п'ятницю 23 грудня виступаючи з трибуни Верховної Ради, пише Українська правда.

"На сьогоднішній день об'єднана енергетична система працює в повному режимі, ми готові до будь-яких температурних режимів, забезпечені повністю всіми енергетичними ресурсами, споживачі і промисловість можуть спати спокійно без будь-яких зауважень", – запевнив він.

Також міністр подякував Раді за ухвалення у четвер, 22 грудня, закону 4744, який дозволить до 1 січня повністю погасити борги перед шахтарями.

"І ми ввійдем у новий рік без бюджетної заборгованості щодо вугільної галузі", – заявив Насалик.

Він також запевнив, що Україна і далі буде зменшувати свою залежність від зовнішніх енергоносіїв.

"Україна активно працює над зменшенням залежності від імпорту газу... У 2020 році за рахунок додаткового видобутку газу Україна не буде залежати від імпорту газу, а починаючи з 2021 року, стане його експортером", - сказав він, цитує УНІАН.

Як зазначив Насалик, Україна зможе повністю диверсифікувати постачання вугілля антрацитової групи та відмовитися від вугілля з зони АТО за три роки, пише Укрінформ.

"Ми диверсифікували постачання вугілля антрацитової групи не тільки на державних компаніях, а й на приватних "ДТЕК" та "ТехНова". Стратегічно ми плануємо зменшувати залежність від антрациту на 30%. І через три роки повністю відійдемо від вугілля антрацитової групи із зони АТО", - сказав Насалик.

Як повідомлялося, на початку вересня прем`єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що Україна, у разі успішної реалізації програми нарощування власного видобутку газу, розраховує відмовитися від імпорту палива до 2020 року.

Видобуток природного газу в Україні за 2015 рік скоротився порівняно з 2014 роком на 3,1% - до 19,2 млрд кубометрів.

Найбільша в країні газовидобувна держкомпанія "Укргазвидобування" в 2015 році порівняно з попереднім роком скоротила видобуток природного газу на 3,8%, або на 572 млн куб. м - до 14,528 млрд куб. м з 15,1 млрд куб. м.

При цьому держкомпанії заявили про початок реалізації програми "20/20", яка передбачає нарощування обсягів видобутку до 20 млрд куб. м газу в 2020 році.

Верховна Рада 22 грудня в другому читанні ухвалила законопроект про виділення додатково 1 млрд грн дотацій державних вуглевидобувних підприємствах.

За словами в.о. голови комітету Ради з ПЕК Олександра Домбровського, в поточному році держава вже виділила 650-670 млн грн дотацій шахтам.

Раніше голова національного енергохолдингу "Нафтогаз України" Андрій Коболєв також зазначав, що запасів палива достатньо навіть за умови настання сильних морозів і пікових навантажень на енергосистему країни. Коболєв також зазначав, що некритичною для України була і залишається перспектива закупівлі російського газу. Країна, за словами Коболєва, цілком обходиться обсягами газу, що його закуповують у Європі.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 711 | Додав: adminA | Теги: україна, будь-які морози, Кабмін | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]