Пт, 2024-04-19, 06:58
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:19
Кабміну РНБО рекомендує надати на оборону в 2016 році щонайменше 100 мільярдів
Інші останні Економічні новини

Рада національної оборони і безпеки України рекомендує Кабінету міністрів забезпечити рівень видатків на сектор безпеки і оборони у 2016 році в обсязі 5% від ВВП.

Як поінформували у середу 11 листопада у прес-службі РНБО, сьогодні на засіданні ради було розглянуто оборонний бюджет України.

"Сьогодні в ході засідання РНБО було розглянуто бюджет сектору безпеки і оборони на 2016 рік. За результатами обговорення було рекомендовано КМУ забезпечити рівень видатків на сектор безпеки і оборони, відповідно до Стратегії національної безпеки та Військової доктрини в обсязі 5% від ВВП. З них не менше 3% видатків передбачено на оборонний сектор", - наголосили у Радбезі.

У цьому зв'язку зазначається, що фінансування, передбачене із загального фонду Державного бюджету, становитиме щонайменше 100 млрд грн.

Також планується додаткове фінансування зі спецфондів та залучення ресурсів під державні гарантії.

У РНБО заявили, що державне оборонне замовлення на 2016 рік буде затверджене після ухвалення Верховною Радою закону про державний бюджет. На засіданні були визначені пріоритетні стратегічні військові програми щодо розробки та виготовлення сучасного озброєння та військової техніки для включення їх до державного оборонного замовлення на 2016 рік.

"В ході обговорення цього питання учасники наголосили, що державне оборонне замовлення на 2016 рік буде затверджене без зволікань одразу після ухвалення парламентом закону "Про Державний бюджет України на 2016 рік", - наголосили у РНБО.

Також у прес-службі зазначили, що в таємному режимі було розглянуто питання про невідкладні заходи з удосконалення системи протиповітряної оборони України та розбудови аерокосмічної розвідки.

Як повідомлялося, сьогодні раніше президент Петро Порошенко, на засіданні Ради національної безпеки і оборони України, п рисвяченому питанню фінансування сектору оборони та безпеки в наступному році, назвав підвищення зарплат військовослужбовців одним з головних пріоритетів у фінансуванні оборони країни. Президент також нагадав, що в Стратегії національної безпеки фінансування потреб безпеки і оборони визначено на рівні не менше 5% ВВП. Згідно Воєнної доктрини, безпосередньо на оборону має витрачатися щонайменше 3% ВВП.

За словами президента, заплановані витрати на оборону виходять із відносно оптимістичного прогнозу розвитку ситуації на Сході.

Голова держави особливо привернув увагу то того факту, що наші затрати на оборону мінімум у 20 разів нижчі за аналогічні видатки Росії. "Наступного року, як в цьому і в минулому, ми будемо комбінувати військові зусилля з дипломатичними і обов’язково переможемо. Бо ніхто не може зрівнятися з українцями у бойовому дусі, патріотизмі, вишколі, моральному дусі", - зауважив він. 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 827 | Додав: adminA | Теги: 2016 р, оборона, Кабмін, 100 мільярдів, РНБО | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]