Пт, 2024-04-19, 19:22
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:59
Каддафі захопили в районі Сирта. Його вбито. ВІДЕО
Інші останні Новини світу

Колишній лівійський лідер Муаммар Каддафі помер від ран, отриманих в четвер, під час захоплення його рідна міста Сірт військами Перехідної національної ради Лівії.

При цьому Reuters повідомляє, що повалений лівійський лідер був також поранений в голову.

"Він також отримав поранення в голову. По його прихильниках велася інтенсивна стрілянина, і він помер", - сказав агентству представник Нацради.

Він стверджує, що ПНР має в своєму розпорядженні фото і відеоматеріали, які можуть служити доказом смерті Каддафі.

"У нас є відеозапис, але зараз вона недоступна", - сказав співрозмовник агентства.

За даними Reuters, полковник отримав смертельні поранення в четвер рано вранці, коли намагався покинути Сірт на автомобілі. Автоколоні, яка прямувала на захід, завдала ударів авіація НАТО.

При штурмі Сірта були також спіймані колишній прес-секретар Муамара Каддафі Мусса Ібрагім, а також його двоюрідний брат і радник Ахмед Ібрагім.

У свою чергу катарський супутниковий телеканал "Аль-Джазіра" вже висловив сумніви в цій інформації, зазначивши, що жодної певності в тому, що в Сирті спіймали саме Муаммара Каддафі, немає. За даними каналу, не можна виключати, що насправді спіймано когось іншого.

"Аль-Джазіра" повідомляє, що наразі достовірно відомо про затримання в Сирті одного з двоюрідних братів Муаммара Каддафі - Ахмеда Ібрагіма. Ібрагіма, який займався питаннями пов'язаними з системою освіти за часів правління Каддафі, піймали, коли він намагався втекти з міста, яке вважали останнім серйозним оплотом прихильників Каддафі. Але сьогодні бійці лівійської Національної перехідної ради провели вдалу операцію з його захоплення.

За словами очевидців, силам безпеки НПР вдалося ліквідувати останні великі осередки опору прихильників Муаммара Каддафі в цьому місті.

Війська НПР застосували для штурму унікальний броньований бульдозер, зазначає італійська Corriere della Sera. Машину сконструювали механіки з міста Місурата. Бульдозер успішно застосовувався для розчищення доріг від барикад, а також для знищення позицій снайперів. На ньому встановили п'ять автоматів, а також гармату на даху. Під час боїв у модифікованому бульдозері перебуває четверо осіб.

Деякі західні ЗМІ зазначають, що в місті все ще тривають перестрілки, проте не йдеться про масштабні бої. Але над головними будівлями міста вже підняті прапори Національної перехідної ради.

Нагадаємо, що у середині лютого 2011 року в Лівії почалися масові демонстрації з вимогою відставки Муаммара Каддафі, який правив країною понад 40 років. Згодом вони переросли в збройне протистояння між урядовими силами й опозицією.

За майже шість місяців бойових дій супротивникам режиму Каддафі вдалося встановити контроль майже над всією територією Лівії.

Наприкінці серпня сили опозиції за підтримки авіації НАТО зайняли лівійську столицю Тріполі. Про місцеперебування Каддафі досі нічого не було відомо. Частина його сім'ї - дружина Сафія, дочка Аїша і сини Мухаммед і Ганнібал Каддафі - втекли до Алжиру.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1229 | Додав: nowyny | Теги: Муаммар Каддафі помер | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]