Пт, 2024-03-29, 14:03
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:09
Кандидатами півсотні "двійників" зареєструвала ЦВК
Інші останні Політичні новини

Однією з тенденцій парламентської виборчої кампанії 2012 року є участь у виборах кандидатів-"двійників", тобто однофамільців відомих політиків. Про це повідомляє "Опора".

За результатами аналізу постанов ЦВК виявлено 30 виборчих округів, в яких балотуються "двійники". За допомогою цієї технології виборці можуть бути введені в оману та переплутати в день голосування рядок з кандидатом, якого підтримують. Технологія застосована проти 43 кандидатів.

Найбільше кандидатів однофамільців (по троє) зареєстровано у 4 одномандатних виборчих округах: №80 – три Волкови, № 98 – три Бойки, № 122 – три Козаки, № 225 – три Пархоменка. В низці округів зареєстровано по кілька пар однофамільців.

Так, на Київщині у 92 виборчому окрузі є по два Гудзенки, Світовенки та Титаренки, у 91 виборчому окрузі – по два Бойки та Поплавські, а у 98 окрузі – два Міщенка та два Поліщука. Також "багаті" на однофамільців виборчі округи Луганської області: № 104 (два Василенка, Струки, два Шаповалови, два Гончарови), № 108 (два Мошенських, два Тернікови), № 109 (два Макарови, два Медяники). У окрузі № 160, що на Сумщині зареєстровано по два кандидати з прізвищами Білоус та Нога, а в 191 окрузі Хмельницької області – по два кандидати Шпаки та Бондарі.

Правових методів протидії такій технології неконкурентної боротьби немає, тож ЦВК зобов'язана була зареєструвати усіх "двійників", які подали повний пакет необхідних документів та усі достовірні відомості.

Зазначимо, що раніше Центральна виборча комісія відмовилася зареєструвати 4 українців з прізвищем Мороз кандидатами в депутати по округах №93 і №95 в Київській області. Зокрема, кандидатами по округу №93 Центрвиборчком відмовився зареєструвати Мороза Олександра Сергійовича, Мороза Олександра Михайловича і Мороза Олександра Олександровича.

Крім того, по округу №95 в реєстрації відмовлено Морозу Віктору Вікторовичу. Підставою для відмови в реєстрації стала подача відповідними особами декларацій про доходи, які не відповідали встановленій формі.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1060 | Додав: nowyny | Теги: кандидати двійники, ЦВК | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]