Вт, 2024-04-23, 09:59
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:53
Карпачова раптово особисто відвідала Тимошенко без попередження
Інші останні Новини з регіонів України

Український омбудсмен Ніна Карпачова підтвердила наявність тілесних ушкоджень у екс-прем'єра України Юлії Тимошенко, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Я купила в Интернете авиабилеты и сразу же перелетела сюда", - розпочала вона російською.

"Я особисто вирішила переконатися в тому, яка ситуація насправді. Я зараз перебуваю у Качанівській колонії, в адміністративній будівлі. Я підтверджую абсолютно все, що я сказала у своїй заяві. Представник омбудсмена Сергій Кудрук... абсолютно точно засвідчив наявність тих ушкоджень тілесних, в яких я сьогодні сама особисто переконалася. У правій частині живота і на руці: на плечовій та ліктьовій частині", - зазначила омбудсмен в ефірі "5 каналу".

"Пані Тимошенко особисто розповіла мені деталі, як все відбувалося. Вони жахливі, ці деталі, тому що були порушення Європейської конвенції і взагалі всіх наших законів, які регулюють діяльність системи", - підкреслила Ніна Карпачова.

Зазначимо, що вчора народні депутати від опозиції заблокували входи до зали Верховної Ради та президію, вимагаючи розслідування інциденту з побиттям екс-прем'єр-міністра Тимошенко. Тим самим депутати зірвали вчорашнє засідання.

Раніше у вівторок захисник екс-прем'єра Сергій Власенко зачитав заяву Тимошенко про застосування щодо неї фізичної сили під час транспортування до лікарні 20 квітня.

"Вони підійшли до мого ліжка, накинули на мене простирадло та почали втрьох стягувати з ліжка, докладаючи грубу фізичну силу. Від болю та відчаю я, як могла, почала захищатися та отримала через простирадло сильний удар кулаком у живіт, мені скрутили руки та ноги, підняли та потягнули в простирадлі на вулицю. Я думала, що наступили останні хвилини мого життя. Від невиносимого болю в спині та страху я почала кричати та кликати на допомогу, але ніякої допомоги я не отримала. В якийсь момент від страшного болю я просто відключилася та прийшла до тями вже в лікарняній палаті", - йдеться в заяві Тимошенко.

Насилля до Тимошенко викликало серйозне обурення у світі. Так, голова комітету Європарламенту у закордонних справах Ельмар Брок (Європейська народна партія) не відкидає застосування санкцій з боку ЄС стосовно представників української влади, які відповідальні за ув'язнення Тимошенко та інших колишніх вищих чиновників.

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Карпачова заявила про наявність синців на тілі Тимошенко.

Як повідомлялося, Валерію Лутковську обрано уповноваженим Верховної Ради України з прав людини 24 квітня 252 голосами народних депутатів, і незабаром вона замінить на цій посаді Ніну Карпачову.

Карпачова вважає, що Тимошенко потрібно лікувати за межами колонії

Уповноважений з прав людини Ніна Карпачова ознайомилася з медичною частиною Качанівської колонії і вважає, що лікування екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко може бути здійснено тільки за її межами.

"Рівень досить пристойний, щоб надати найпростішу допомогу, але що стосується спеціалізованої медичної допомоги, то вона може бути надана тільки за межами колонії", - заявила омбудсмен після відвідин Качанівської колонії і зустрічі з Юлією Тимошенко в середу ввечері.

Ніна Карпачова охарактеризувала нинішній психічний стан Тимошенко як "збуджений".

Вона також повідомила, що поспілкувалася з двома новими сусідками по камері Тимошенко. За їхніми словами, Тимошенко нічого не їсть і тільки п'є воду.

Омбудсмен висловила здивування тим, що дві нові сусідки по камері екс-прем'єра є вже засудженими та їхній статус відрізняється від статусу Юлії Тимошенко, яка на даний момент є підсудною.

Омбудсмену не дали ознайомитися з медичною карткою Тимошенко

Уповноважений з прав людини Ніна Карпачова та її помічники не змогли ознайомитися з медичною документацією екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко в Качанівській колонії.

Їй самій також не показали медичну картку, пославшись на те, що лікаря, який веде цю справу, вже немає на території колонії.

"Я думаю, це буде зроблено пізніше, так як є письмова згода Тимошенко. Почекаємо кілька днів і побачимо, чи були синці зафіксовані медичною частиною колонії, чи ні. Але для мене це вже не має значення, я особисто переконалася, що факт такий мав місце", - підкреслила Ніна Карпачова.

Омбудсмен зазначила, що начальник медичної частини не коментує походження синців, але не заперечує, що Тимошенко дала можливість себе оглянути, коли синці вже були помітні.

Карпачовій пропонували місце в списку Партії регіонів

Уповноважений з прав людини Ніна Карпачова заявила, що отримувала пропозиції увійти до виборчого списку Партії регіонів на вибори, які відбудуться восени 2012 року.

Вона сказала, що отримувала такі пропозиції, зокрема, від Партії регіонів порівняно недавно.

Ніна Карпачова підкреслила, що завжди звертала увагу на резонансні випадки, які стосуються порушення прав підслідних чи в'язнів в Україні.

"Я захищала права ув'язнених, як у 2006 році, тоді це були Борис Колесніков, Євген Кушнарьов. Тоді ніяких питань у пана Єфремова не виникало. Не було питань і до останнього часу. Я зараз виконую свою місію і свою присягу, яку я приносила в парламенті. І дозвольте мені виконати її так, як наказано мені законом", - заявила омбудсмен.

Нагадаємо, що лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов насторожений заявами уповноваженого Верховної Ради з прав людини (омбудсмена) Ніни Карпачової про наявність тілесних ушкоджень у екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

"Ті заяви, які починають робитися з боку омбудсмена, який втратив уже практично свою посаду, особисто мене насторожують, бо я не виключаю, що завтра опозиція запропонує місце у списку (Карпачовій), і ми почнемо тоді чути зовсім в іншій тональності звуки з іншого боку", - сказав Єфремов.

Сусідка по камері Тимошенко не захотіла зустрічатися з Карпачовою і попросилася в загальну камеру

Колишня сусідка Тимошенко по камері Юлія Абаплова відмовилася від зустрічі з уповноваженим Верховної Ради з прав людини Ніною Карпачовою. Про це повідомляє Державна пенітенціарна служба України.

Разом з тим під час свого візиту Карпачова провела зустріч наодинці з Тимошенко.

Після цієї зустрічі омбудсмен виявила бажання зустрітися з колишньою сусідкою по камері Тимошенко засудженою Абапловою. Але засуджена категорично відмовилася, про що подала керівництву установи письмову заяву.

Разом з тим начальник департаменту охорони, режиму та безпеки Державної пенітенціарної служби полковник Олександр Кислов в ефірі "5 каналу" заявив, що Абаплова попросила перевести її в загальну камеру, тому що їй набридла вся ця історія.

"Сусідку по камері ніхто не мучив, нічого їй не пропонували (ніякого інтерв'ю), а вона написала заяву, що хоче відбувати покарання в загальній масі засуджених. Я так думаю, що цій жінці набридло все це,.. все, що відбувається", - заявив він.

Кислов заявив, що ніякого побиття Тимошенко не було. Він також заявив, що Карпачова говорила не про побиття Тимошенко, а про синці, природу яких не встановлено.

Співкамерниця Тимошенко зникла з Качанівської колонії, заявляє Карпачова

Омбудсмен Ніна Карпачова заявила, що колишня співкамерниця Тимошенко Юлія Абаплова перебуває за межами Качанівської виправної колонії, повідомляють "Українські новини".

"У мене є інформація, що ця жінка взагалі не перебуває в колонії", - сказала вона. Карпачова повідомила, що після відвідування в колонії Тимошенко вона попросила зустрічі з Абапловою, однак керівництво колонії відмовило їй в організації такої зустрічі.

"Я хотіла сьогодні (25 квітня) зустрітися ще з однією жінкою, Абапловою Юлею Костянтинівною, яка перебувала тривалий час в одній камері з пані Тимошенко. Сьогодні колонія, я так розумію, не сама, а за якоюсь вказівкою зробила так, щоб моя зустріч із цією людиною не відбулася", - зазначила Карпачова.

Омбудсмен додала, що їй також відмовилися показати умови утримування Абаплової.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 1091 | Додав: nowyny | Теги: тілесні ушкодження, омбудсмен Ніна Карпачова, Юлія Тимошенко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]