Сб, 2024-04-20, 09:43
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:46
Картину, яка була раннім варіантом "Мони Лізи", демонструють в Швейцарії
Інші останні Новини світу
Швейцарський Фонд Мони Лізи представив публіці картину, яка,  імовірно, є більш раннім варіантом "Мони Лізи" Леонардо да Вінчі. Співробітники фонду стверджують, що представлений публіці портрет також належить пензлю да Вінчі.

"Історичні свідоцтва дозволяють припустити, що да Вінчі залишив незавершеним ранній варіант "Мони Лізи", на якому вона зображена між колонами", - йдеться в заяві організації, передає "Інтерфакс-Україна".

Фонд звертався до низки експертів для перевірки автентичності картини, відомої як "Айзелуортська Мона Ліза", яка була написана на 10 років раніше виставленої в Луврі "Мони Лізи".

Думки експертів розійшлися. Частина фахівців скептично ставляться до припущення про те, що "Айзелуортська Мона Ліза" була виконана саме Да Вінчі, тоді як інші не сумніваються в цьому.

У знаменитому французькому музеї Лувр відмовилися давати коментарі на цю тему. Представлена в Швейацріі картина отримала таку назву на честь лондонського району Айзелуорт, в якому англійський художник, який в 1914 році її придбав - Х'ю Блейкер. У 1964 році полотно було придбано американським колекціонером Генрі Пулітцером. Він-то вперше і висунув версію, що куплена ним картина - рання версія "Мони Лізи".

Нагадаємо, що нещодавно ірландський художник Джон Квіглі відтворив на кризі Північного Льодовитого океану багаторазово збільшену копію малюнка Леонардо да Вінчі "Вітрувіанська людина".

Науковці також втілили в життя одну з аеродинамічних моделей Леонардо да Вінчі. Мікроскопічна летюча муха-робот була представлена на відкритому в Мілані 18-му Всесвітньому конгресі Міжнародної федерації з автоматичного керування. Робот важить лише 60 мг і має розмах крил в поперечнику 3 см.

А в березні цього року у паризькому музеї Лувр почали демонструвати відреставровану останню велику роботу Леонардо да Вінчі "Свята Анна з Мадонною і немовлям Христом".


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1250 | Додав: adminA | Теги: Швейцарії, раннім варіантом Мони Лізи | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]