Чт, 2024-03-28, 16:45
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:32
Каталонію король Іспанії закликав відмовитись боротьби за незалежність
Інші останні Новини Європейського Союзу

Король Іспанії Феліпе VI використав своє традиційне різдвяне послання 24 грудня, щоб закликати новообраний парламент Каталонії відмовитися від подальших кроків в напрямку відокремлення від Іспанії.

Як повідомляє Associated Press, у телевізійній промові в неділю король наголосив, що шлях уперед не повинен знову призвести до конфронтації, яка лише породжує розбрат, невизначеність і страждання.

"2017 рік був у Іспанії, без сумніву, важким для нашого загального добробуту, перш за все через  ситуацію в Каталонії. Лідери Каталонії повинні зіткнутися з проблемами, які торкнулися всіх каталонців, поважаючи їх різноманіття і думаючи відповідально про загальне благо", - підкреслив іспанський монарх.

Його тон був примирливим, відзначає агентство, коли він визнав, що, хоча Іспанія стала повністю інтегрованим членом Європейського союзу, "не все було успішним" в останні десятиліття.

Він наполягав на відновленні "гармонійного співіснування в серці каталонського суспільства у всьому його різноманітті", щоб ідеї не розділяли сім'ї та друзів.

Різдвяне звернення короля прозвучало через чотири дні після парламентських виборів у Каталонії, в результаті яких сепаратистські партії набрали найбільше голосів.

Прем'єр-міністр Іспанії Маріано Рахой розпустив попередній парламент після того, як він проголосував за проголошення Каталонії незалежною республікою.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 640 | Додав: adminA | Теги: Король Іспанії, Незалежність, Каталонія, боротьба | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]