Пт, 2024-03-29, 13:34
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:22
Керченську проблему політичні радники "нормандської четвірки" обговорять в Берліні
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Політичні радники "нормандської четвірки" обговорять Керченську проблему в Берліні

Зустріч у "нормандському форматі" на рівні політичних радників у зв'язку з кризою в Азовському морі відбудеться у вівторок у Берліні.

Як повідомляє Укрінформ, українську сторону на зустрічі представляють заступник глави Адміністрації Президента Костянтин Єлісеєв, у переговорах також візьме участь заступник міністра закордонних справ Олена Зеркаль.

Від російської сторони в переговорах візьме участь помічник президента РФ Владислав Сурков, від німецької - радник канцлера ФРН Ян Хекер.

Зустріч відразу після конфлікту в Азовському морі ініціювала канцлер ФРН Ангела Меркель.

Глава німецького уряду напередодні ввечері зателефонувала президенту РФ Володимиру Путіну, обговоривши з ним ситуацію в Керченській протоці. Меркель вкотре закликала Путіна звільнити затриманих українських моряків і судна, а також забезпечити безперешкодний прохід українським суднам в Азовському морі.

Як повідомлялося, прикордонні кораблі Російської Федерації 25 листопада вчинили агресивні дії проти українських кораблів, які здійснювали плановий перехід з порту Одеса в порт Маріуполь. Вони обстріляли і захопили три українські кораблі в Керченській протоці і 24 моряки.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 783 | Додав: adminA | Теги: політичні радники нормандської четв, керченська проблема, берлін | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]