Чт, 2024-04-25, 22:55
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:00
Керівників ООН, ПАРЄ та Європарламенту Савченко попросила про допомогу
Інші останні Новини російської федерації

Українська льотчиця і народний депутат Надія Савченко, яка перебуває в СІЗО Москви, звернулась по допомогу до генсека ООН, президентів ПАРЄ та Європарламенту. Про це йдеться в її листі до Пан Гі Муна, Анн Брассер та Мартіна Шульца, якого оприлюднив адвокат Савченко Марк Фейгін.

Вона повідомила, що суд над нею російська влада планує провести в Донецьку Ростовської області.

"Це місце – головний осередок і перевалочний пункт для переправки російської зброї та проросійських сепаратистів так званих "ЛНР" та "ДНР" на територію України", - йдеться в листі.

Савченко пише, що через це в Донецьку постійно багато озброєних бойовиків.

"Мої адвокати постійно отримують погрози від прихильників "ДНР" та "ЛНР". Моя сестра Віра Савченко, яка є головним свідком захисту, та моя мати Марія Савченко, яка хоче бути присутньою на суді, напевне будуть перебувати у безпосередній небезпеці для їхнього життя", - зазначає Савченко.

Вона також нагадала, що ФСБ просто може не пустити в "прикордонну зону" як її рідних, так і депутатів Верховної Ради, ПАРЄ та Європарламенту.

Савченко вважає, що підсудність її "справи" суду Донецька дуже сумнівна, а таке місце проведення суду обране "з політичною метою запобігти моєму захисту нормально працювати та зашкодити пресі висвітлювати судовий розгляд".

"Прошу вас звернутися до керівництва Росії із наполегливим проханням про забезпечення нормальних та безпечних умов судового розгляду, а зокрема про перенесення розгляду в суд в місті Москві", - попросила Савченко.

Нагадаємо, російські слідчі звинувачують українського режисера, активіста Євромайдану Сенцова у створенні терористичного угруповання, яке нібито діяло на території Криму і було структурним підрозділом "Правого сектору". Сенцов був затриманий співробітниками ФСБ РФ у травні 2014 року в Криму.

9 липня 2015 року Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові продовжив термін арешту Сенцова до 16 грудня і призначив на 21 липня перше слухання у його справі.

Льотчицю Савченко викрали терористи на Донбасі, а потім її перевезли до Росії, де звинуватили у причетності до загибелі російських журналістів. Водночас, за даними захисту, вона не могла бути причетна до загибелі журналістів, оскільки потрапила у полон ще до їхньої смерті.

Пізніше льотчицю звинуватили у незаконному перетинанні кордону.

6 липня 2015 року Слідчий комітет РФ повідомив про завершення розслідування кримінальної справи проти Савченко. До раніше пред`явлених надуманих звинувачень у пособництві у вбивстві двох громадян РФ, незаконному перетинанні кордону та інших, додано ще більш безглузде - звинувачення у вбивстві цих росіян.

Кримінальну справу направлено для розгляду по суті до Донецького міськсуду Ростовської області РФ.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини російської федерації | Переглядів: 906 | Додав: adminA | Теги: Савченко, європарламент, Допомога, ПАРЄ, ООН | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]