Чт, 2024-03-28, 18:48
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:59
Кернесу найближчим часом висунуть звинувачення. Покарання передбачає від 5 до 10 років в'язниці - Шокін. ВІДЕО
Інші останні Кримінальні новини

Найближчим часом меру Харкова Геннадію Кернесу буде оголошено про підозру у вчиненні низки злочинів. Про це заявив генеральний прокурор України Віктор Шокін в ефірі "5 каналу" увечері в п'ятницю, 27 лютого 2015 року.

За словами генпрокурора, для цього до Харкова вже виїхали слідчі.

Кернес підозрюється в хуліганстві, незаконному позбавленні волі й катуванні людей.

"Йому інкримінується катування - це тяжкий злочин передбачає від п'яти до десяти років ув'язнення. Хуліганство, оскільки він вчинив злочин разом зі своїми двома охоронцями, яким вже оголошено про підозру, і незаконне позбавленні волі", - конкретизував Шокін.

Довідка

Вперше про порушення проти нього кримінального провадження за частиною 2 статті 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), частиною 2 статті 127 (катування) й за частиною 1 статті 129 (погроза вбивства при наявності реальних підстав) Кримінального кодексу України повідомив безпосередньо Кернес на зустрічі з журналістами, що відбулася 11 березня 2014 року. За його словами, про це він дізнався він начальника Управління СБУ в Харківській області, якому було доручено супроводжувати міського голови Харкова до Києва для проведення слідчих дій.

З 30 липня до 4 серпня Генпрокуратура призупиняла слідчі дії у зв'язку з важкою хворобою Кернеса на час його реабілітації.

Наприкінці квітня він отримав важке вогнепальне поранення в спину.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 931 | Додав: adminA | Теги: звинувачення, Шокін. ВІДЕО, покарання, Кернесу, 5 до 10 років в'язниці | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]