Пт, 2024-04-19, 17:53
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:57
Хай судді, що ухвалили рішення про соцвиплати на окупованих територіях, забезпечать цей механізм - Жебрівський. ВІДЕО
Інші останні Новини з регіонів України

На сьогоднішній день немає можливості забезпечити соціальні виплати на окупованих проросійськими бойовиками територіях Донбасу. Про це голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський заявив в ефірі телеканалу "112 Україна".

"Я хочу тих суддів, які приймали цей закон, зобов'язати здійснити виплати людям на підконтрольних бойовикам територіях. Нехай вони забезпечать механізм виплат.

Банки українські там не працюють, казначейство там не працює. Фактично на сьогоднішній день на території Донецької області більш 580 тисяч переселенців, з них більше 300 тисяч - це пенсіонери.

Десь 250-270 тисяч постійно проживають на підконтрольній Україні території, всі інші - це так звані "соціальні туристи". Вони живуть у Донецьку, Єнакієвому, Макіївці, Торезі, отримують тут виплати і повертаються туди. Сьогодні мало просто про це сказати, потрібно зрозуміти механізм виплат", - сказав він.

Нагадаємо, раніше ВАСУ визнав незаконним рішення Кабміну призупинити виплату пенсій жителям окупованого Донбасу.

Виплати пенсій і соцпільг жителям окупованого Донбасу було зупинено ухвалою Кабміну від 7 листопада 2014 року. Виплати мають бути відновлені після повернення регіонів під контроль української влади.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 751 | Додав: adminA | Теги: соцвиплати, Жебрівський, механізм, окуповані території, Рішення, судді | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]