Сб, 2024-04-20, 08:40
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:34
Харків'янка Ганна Ушеніна стала чемпіонкою Європи з шахів
Інші останні Спортивні новини

Українська шахістка і гросмейстер Ганна Ушеніна завоювала першість на чемпіонаті Європи з шахів.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив журналіст Цензор.НЕТ Євген Кузьменко.

"Ураааа!!! Тільки що в Румунії харків'янка Ганна Ушеніна стала чемпіонкою Європи з шахів! Ще один титул йде до України!", - написав він, додавши, що в минулому році лідером змагань також стала українка – одеситка Наталія Жукова".

Президент України Петро Порошенко привітав Ушеніну з перемогою на чемпіонаті Європи.

"Українка Анна Ушеніна стала чемпіонкою Європи з шахів! Щиро радіємо та вітаємо!", - написав голова держави на своїй Facebook-сторінці.

Як повідомлялося раніше, у румунському курорті Мамая на чемпіонаті Європи з шахів серед жінок, на якому, окрім звання чемпіонки континенту, учасниці виборюють 14 путівок на чемпіонат світу, Ушеніна після 9-ти турів набрала 7,5 очка і випередила на 0,5 очка Елізабет Петц з Німеччини та іспанку Сабріну Вегу, з якою Ушеніна зустрілася вчора. Шанси потрапити до топ-14 також зберігали українки Інна Гапоненко (6 очок) та Юлія Осьмак (5,5). Четвірка інших наших шахісток – Наталія Букса, Ольга Калініна (Бабій), Анастасія Рахмангулова та Євгенія Долуханова.

Нагадаємо, нещодавно Міжнародна федерація шахів (ФІДЕ) представила рейтинг-лист станом на 1 червня 2016 року, в якому Ганна Ушеніна посіла 45 місце (коефіцієнт 2439).

    

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Спортивні новини | Переглядів: 810 | Додав: adminA | Теги: харків'янка Ганна Ушеніна, чемпіонка Європи з шахів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]