Пт, 2024-03-29, 15:14
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:59
Харківський Форум – спроба розколоти Майдан - Зорян Шкіряк. ВІДЕО
Інші останні Політичні новини
 Влада сьогодні здійснить спробу переформатування протестного руху в Україні під час проведення Всеукраїнського форуму Євромайданів у Харкові.

Про це сьогодні на брифінгу у прес-центрі в Штабі національного спротиву заявив член Ради ВО «Майдан» Зорян Шкіряк.

Коментуючи проведення зібрання у Харкові, Шкіряк повідомив, що з достовірних джерел з адміністрації президента було отримано інформацію про темники, які влада на чолі з Януковичем буде намагатися просунути на зазначеному Форумі.

За його словами, це, зокрема, проект резолюції, яку буде ухвалено на Форумі у Харкові, до якої включено шість пунктів, "які яскраво свідчать про наміри Януковича реалізувати план розколу українського суспільства, подальшого збурення та розколу Майдану”.

Шкіряк навів пункти резолюції, які намагається проштовхнути влада:

1. Парламентська опозиція не стала ефективним знаряддям боротьби зі свавіллям автократичного режиму Януковича;

2. Своїми неефективними діями та бездіяльністю парламентська опозиція марнує енергію Майданів. Досі не запропоновано ані мети, ані стратегії, ані реалістичного плану дій;

3. Неефективна діяльність опозиції привела суспільство до депресивного стану, всіляко гальмується процес перетворення громадського сектору на самостійного суб’єкта політики;

4. Підготовка програми структурних реформ (першочергових дій) Уряду по виведенню економіки з кризи;

5. Затвердити Форум Євромайданів як представництво громадянського суспільства в переговорах з владою і опозицією по врегулюванню ситуації в рамках Національного круглого столу.

6. Звернутися до парламентської опозиції з вимогою до 22 січня 2014 року визначити  єдиного кандидата для участі у виборах президента України та оголосити про спільне рішення трьох найбільших парламентських опозиційних партій.

Шкіряк зазначив, що «влада, влаштовуючи потужні інформаційні провокації проти активістів Майдану, взяла під контроль частину людей, які будуть у Харкові», та додав, що за допомогою таких людей відбудеться спроба маніпулювання громадською свідомістю з метою дискредитації опозиції та Майдану.

За словами Зоряна Шкіряка, в тексті резолюції, яку планується ухвалити на Форумі у Харкові, не йдеться про усунення Януковича та уряду Азарова.

«Влада зробить спробу переформатувати загальний контент протестного руху, який сьогодні існує в Україні», – наголосив він.

«Всі ці речі не пройдуть! Ми зможемо докласти максимальних зусиль на об’єднання всіх Євромайданів в одну єдину потужну команду, яка зробить все для того, щоб режим Януковича був усунутий якомога швидше», – заявив Шкіряк.

Нагадаємо,  у Харкові в суботу має розпочатися Перший всеукраїнський форум Євромайданів, який триватиме два дні.



Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 957 | Додав: adminA | Теги: Харківський Форум, розколоти Майдан, Зорян Шкіряк. ВІДЕО | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]