Пт, 2024-04-19, 00:34
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:49
Хав'єр Солана - "Дуже ймовірно", що Тимошенко відправлять на лікування до Німеччини
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС
"Дуже ймовірно", що президент Віктор Янукович поступиться вимогам Брюсселя і звільнить Юлію Тимошенко до саміту у Вільнюсі.

Про це заявив колишній верховний представник ЄС з зовнішньої політики і безпеки Хав'єр Солана, пише Deutsche Welle.

"Якщо моя інформація відповідає дійсності, то дуже ймовірно, що Юлія Тимошенко поїде до Німеччини. І цю велику проблему буде тимчасово вирішено", - зазначив Солана.

При цьому він згадав, що два роки тому радив Віктору Януковичу відпустити Тимошенко.

"Він сказав мені, що зробить це. Я дуже добре це пам'ятаю", - розповів Солана.

Коментуючи питання, чому Янукович досі не відпустив Тимошенко, Солана зазначив: "Ставки високі".

"Україна або увійде до Митного союзу з Росією, або зблизиться з ЄС. Це дуже важливе рішення як для українського народу, так і для Росії. Це дуже важливі стратегічні переговори", - пояснив він.

Також Солана заявив, що в процесі усунення труднощів на шляху євроінтеграції України "Росія чинить дуже жорсткий тиск".

"Я не знаю, якими будуть дії Росії (після саміту - ред). Росія робить дуже жорсткий тиск (на Україну - ред). Але думаю, що Янукович піде на цей крок і відпустить Тимошенко", - додав екс-верховний комісар ЄС.

На питання, чи буде ЄС готовий дивитися крізь пальці на виконання Україною умов Брюсселя і чи підпише ЄС угоду про асоціацію, якщо Тимошенко залишиться за гратами, Солана зазначив: "Я не думаю, що європейці підуть на це, якщо з Тимошенко нічого не відбудеться".

Як відомо, звільнення або відправка на лікування за кордон Тимошенко є одним з умов підписання Угоди про асоціацію Україна-ЄС. Питання підписання Угоди буде розглядатися на саміті Східного партнерства, який відбудеться в листопаді у Вільнюсі.

Слід зазначити, що ще за часів Помаранчевої революції Хав'єр Cолана зажив слави обережного і поміркованого політика, якого можна віднести до течії європесимістів. У 2009 році він заявляв, що не бачить перспектив для членства України в ЄС у найближчому майбутньому.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 873 | Додав: adminA | Теги: Дуже ймовірно, лікування до Німеччини, Хав'єр Солана, тимошенко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]