Чт, 2024-04-18, 20:14
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:32
"Хештег" американські лінгвісти назвали найпопулярнішим словом 2012 року
Інші останні Новини світу науки і технологій
В рейтингу найпопулярніших слів, які вживалися у минулому 2012 році, перемогу здобув "хештег", який позначається знаком #. Такого висновку дійшли фахівці Американського діалектологічного товариства (ADS). Про це пише NEWSru.com.

У 2012 році хештег "став повсюдним явищем в онлайн-бесідах", каже голова Комітету нових слів в ADS Бен Ціммер. Його слова наводить офіційний сайт цієї спільноти науковців.

"У співтоваристві користувачів Twitter і в інших соціальних сферах хештеги створювали тренди, поширюючи короткі вірусні повідомлення на різні теми - від політики до поп-культури", - додав Бен Ціммер.

Додамо, що хештегом називають слово (чи фразу), яке слугує для об'єднання окремих повідомлень з теми або типу. До складу хештега входить символ "#", який ставиться перед словом.

Слово року визначається голосуванням, у якому беруть участь члени ADS - лінгвісти, філологи, лексикографи, етимологи, історики, письменники, редактори та інші фахівці у галузі мови. За регламентом, на роль "слова року" можуть претендувати слова і вирази, які відіграли важливу роль у житті американського суспільства за останні 12 місяців.

Голосування за слово року ADS проводилося в 2012 році двадцять третій раз. У 2011 році перемогло слово "occupy", що використовується для позначення протестних акцій, в 2010 році - "app" ("додаток"), в 2009 році - "tweet" (іменник "твіт" або дієслово "писати в Твітер").

Серед інших популярних хештегів 2012-го Gangnam style (стиль моди, що зародився в однойменному районі Сеула в Південній Кореї), fiscal cliff ("фіскальний обрив", загрожував Сполученим Штатам наприкінці 2012 року), hate-watching ("ненавиджу і дивлюся") - описує пристрасть до телевізійних шоу тощо.

Як повідомлялось, Google розкрив найпопулярніші запити у 2012 році.




Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу науки і технологій | Переглядів: 1043 | Додав: adminA | Теги: 2012 року хештег, американські лінгвісти | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]