Пт, 2024-04-19, 21:48
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:42
Хоче змінити правила обміну валюти Нацбанк
Інші останні Економічні новини

  Нацбанк має намір скасувати для громадян вимогу про необхідність пред'явлення громадянами паспортів при здійсненні валютообмінних операцій на готівковому ринку. Про це на конференції повідомив директор департаменту відкритих ринків Національного банку Сергій Пономаренко, передають Українські новини.

"Є бажання дебюрократизувати процес купівлі-продажу валюти, і буде, напевно, переглянуто вимоги до ксерокопіювання документів. Тобто, до певної суми - 150 тис. гривень, яка відповідає фінансовому моніторингу, не вимагатиметься від банків залишати ксерокопії документів", - сказав він.

Нагадаємо, з 23 вересня 2011 року НБУ зобов'язав банки та обмінні пункти здійснювати документальну ідентифікацію фізосіб, які здійснюють валютообмінні операції, з виготовленням копій паспортів громадян, що обмінюють валюту.

З 28 березня 2014 року НБУ скасував вимогу про пред'явлення і копіювання паспортів лише при продажу фізособами готівкової інвалюти банкам; при цьому така вимога не була скасована при покупці фізособами інвалюти.

22 жовтня 2015 року Національний банк України ухвалив черговий пакет заходів щодо лібералізації валютного регулювання, який пом'якшує вимоги регулятора щодо обов'язкового продажу валютної виручки і готівкових валютообмінних операцій.

НБУ звільнив від обов'язкового продажу надходження валюти як грошового забезпечення (гарантійного внеску) для участі нерезидента у торгах із приватизації державного майна на рахунки організатора таких торгів.

Також НБУ звільнив від обов'язкового продажу валютні надходження на підставі угод про участь України в міжнародних програмах Європейського Союзу, а також гранти, які юридичні особи - резиденти отримують від міжнародних фінансових організацій, якщо в органах управління цих юридичних осіб бере участь уряд України.

Крім цього, НБУ пом'якшив обмеження з видачі гривневої готівки через касу та банкомати, встановлене на рівні 300 тисяч гривень на добу на одного клієнта. Тепер ця норма не буде поширюватися на валютообмінні операції з фізичними особами, що спростить продаж валюти населенням.

При цьому Нацбанк планує зробити жорсткішими вимоги до діяльності небанківських установ, які здійснюють обмін валют.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 736 | Додав: adminA | Теги: Нацбанк, Зміна, правила обміну валюти | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]