Пт, 2024-04-19, 12:28
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:53
Хочуть передбачити призупинення безвізового режиму Франція і Німеччина, повідомляють ЗМІ
Інші останні Новини Європейського Союзу

  Німеччина і Франція розробляють норму, згідно з якою окремі країни ЄС зможуть призупиняти безвізовий режим. Причиною цього є побоювання, що швидке і "пакетне" надання безвізового режиму Грузії, Україні та Косово погіршить ситуацію з безпекою.

Про це йдеться в публікації газети Die Welt, пише "Німецька хвиля".

Зокрема, Берлін побоюється подальших зловживань шукачів притулку в рамках безвізового режиму, пише ЗМІ.

Як зазначає видання, Рада ЄС з юстиції та внутрішніх справ найближчого тижня не схвалить скасування віз для зазначених країн, як це планувалося раніше.

"Берлін і Париж наполягають, що до введення безвізового режиму в законодавство повинна бути внесена поправка про можливість його призупинення. До того ж, як зазначається, скасування віз має вводитися не для всіх країн одночасно, а для кожної окремо", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, Єврокомісія 20 квітня оголосила про подачу законодавчої пропозиції щодо візової лібералізації для України.

За умовами Євросоюзу, після цього пропозиція Єврокомісії має пройти тривалу процедуру узгодження - і між країнами-членами Євросоюзу, і на рівні Європарламенту.

31 травня Верховна Рада звернулася до Європейського парламенту, Ради ЄС, Європейської Комісії, парламентам та керівництву держав-членів Євросоюзу про прискорення введення безвізового режиму для громадян України.

Президент України Петро Порошенко переконаний в тому, що до кінця поточного року Україна отримає безвізовий режим з Європою.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 869 | Додав: adminA | Теги: Франція і Німеччина, призупинення безвізового режиму, ЗМІ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]