Ср, 2024-04-24, 09:54
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:17
Ходити по піску японські науковці навчать роботів
Інші останні Новини світу

Японські науковці з Сендайського університету готуються до створення антропоморфних роботів, здатних ходити по піску, повідомляє Lenta.ru.

У рамках роботи науковці представили отримані ними унікальні експериментальні дані - вони склали робота висотою у людський зріст і змусили його ходити по піску з підтримкою. На роботі встановили акселерометри для реєстрації прискорення окремих частин. За словами дослідників, дані, які вони зібрали, допоможуть у створенні систем компенсування, що уможливлять роботам пересуватися по сипучій поверхні.

Створення схем ефективного пересування роботів по піску є актуальним інженерним завданням (група Комідзуная вирішує завдання для окремого класу людиноподібних роботів).

У лютому 2009 року науковці з Технологічного інституту Джорджії представили апарат для швидкого пересування по піску. Він виглядає як платформа, споряджена шістьма колесами особливої форми. В основі нової системи лежить такий емпіричний факт: колеса, які швидко обертаються, грузнуть у піску, тоді як колеса, що повільно обертаються, - ні. Система пересування робота створена таким чином, що колеса обертаються з різною швидкістю.

Нагадаємо, що восени минулого року Міністерство оборони Японії показало робота, здатного літати як горизонтально, так і вертикально.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1072 | Додав: adminA | Теги: навчать роботів ходити по піску | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]