Пт, 2024-03-29, 14:06
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

08:45
Хрещення Господнє святкують 19 січня
Інші останні Релігійні новини

19 січня відзначають одне з найстаріших християнських свят – Хрещення Господнє, або Богоявлення.

У цей день християни згадують хрещення Ісуса Христа в річці Йордан, з якого почалося його служіння людству. Слово "хрещу" дослівно в перекладі з грецької означає "занурюю у воду". Хрестив Христа пророк Іоанн, який впізнав у ньому Спасителя, очікуваного єврейським народом.

За переказами, коли Ісус вийшов з води, на нього у вигляді голуба зійшов Святий Дух, а голос з небес свідчив про нього як про сина Божого. Звідси і друга назва свята - Богоявлення, оскільки, переконані віруючі, саме так людям з'явився Бог у трьох особах: Отця, який говорив з небес, сина-Христа і Святого Духа у вигляді голуба.

Перші згадки про свято відносяться до початку III століття, щоправда, тоді воно відзначалося разом з Різдвом, і розділили урочистості лише до кінця IV століття. У перші століття в свято Богоявлення християнська громада поповнювалася новими членами, які приймали хрещення в цей день.

Передує святу водохресний Святвечір, коли віруючі постом і молитвою готують себе до майбутнього торжества, пише Кореспондент. Велике освячення води звершується в саме свято і напередодні в храмах та на водоймах.

Хрещенською водою кроплять житло, причому, зі слів віруючих, освячена вода може зберігатися роками, залишаючись свіжою.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Релігійні новини | Переглядів: 934 | Додав: admin | Теги: Хрещення Господнє | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]