Чт, 2024-03-28, 15:59
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:14
Хто гальмує винесення вироків за вбивства майданівців - революція Гідності
Інші останні Кримінальні новини

Справи кривавих вбивств активістів Революції Гідності у центрі столиці просуваються надто повільними темпами – доказова база та кількість свідків суттєво скорочується, адже більшість даних втрачені протягом кількох років. У тому, що фігурантів злочину значно більше, впевнений адвокат "Небесної сотні" Павло Дикань.

Про це повідомляє "ВВС Україна".

На його думку, ефект від подання справ на розгляд військової прокуратури не дали очікуваного ефекту, адже до суду більшість із них не потрапляє. Зокрема, першочерговим завданням він вважає розслідування та остаточний висновок по факту державної зради колишнього президента-втікача Віктора Януковича.

Правозахисник зазначив, що вироки по такому суспільному резонансу не можуть бути швидкими, адже допит потерпілих, проведення експертиз та експерименти слідства – все це займає багато часу.

На стадії розгляду досі знаходиться справа Владислава Лукаша, котрий очолював "Беркут" у місті Харкові – саме йому інкримінували перевищення службових повноважень. Втім, попри сотні поранених та три смерті зі сторони активістів Майдану – вирок поки не винесли.

Дикань підсумував, що досягти справедливих рішень можна тільки в один спосіб: докорінно змінити судову систему, яка зараз не функціонує належним чином.

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що на розгляд суду передали нові докази у справі розстрілу активістів Революції Гідності.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 664 | Додав: adminA | Теги: вбивства майданівців, революція гідності | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]