Чт, 2024-04-18, 09:04
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:24
Хто на них тисне і чому оновлення місцевих прокуратур дало збій - в ГПУ розповіли. ВІДЕО
Інші останні Політичні новини

Кілька депутатів, зокрема заступник фракції "Блок Петра Порошенка" Ігор Кононенко чинять тиск на Генеральну прокуратуру України. Про це розповів в ефірі "Громадського" заступник генерального прокурора Віталій Касько.

"Це краще оцінювати самому Шокіну. Він посилався на Кононенка. Я Кононенка не бачив. Його це прохання", - сказав Касько.

Заступник голови ГПУ також зазначив, що спроби тиску відбувалися неодноразово.

Касько додав, що у структуру місцевих прокуратур фактично не пройшли нові люди, хоча задля добору нових керівників і провели відкритий конкурс.

"Генеральним прокурором не було призначено жодного зовнішнього кандидата, тобто осіб, які раніше не працювали в прокуратурі. 84% з них раніше обіймали посади керівників районних прокуратур. Більшість з них працювала в тому числі з 2010 року", - пояснив Касько.

"Вони не підпадають під закон про люстрацію, тому що на цьому рівні під дію цього закону підпадали лише прокурори, які працювали в Києві", - додав він.

За словами Каська, "ідея Сакварелідзе про прихід нових людей до прокуратури дала збій".

"По-перше, це підготовка нормативної бази. Те, що було підготовано управлінням реформ, було відкореговано управлінням правозабезпечення, яке не підпорядковувалось Сакварелідзе. Далеко не всіх членів комісії, яких пропонував Давид Сакварелідзе, було призначено, адже генеральний прокурор мав іншу думку", - пояснив він.

Як відомо, 16 грудня генпрокурор Віктор Шокін призначив 154 нових керівників укрупнених місцевих прокуратур.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 761 | Додав: adminA | Теги: ГПУ, Тиск, оновлення місцевих прокуратур, збій | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]