Вт, 2024-04-23, 20:31
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:17
Хто наказав вбивати мирних майданівців - розповів Луценко
Інші останні Кримінальні новини

Луценко розповів, хто наказав вбивати мирних майданівців

У середу, 20 лютого, в день 5-ї річниці кривавих подій на Майдані, слідство встановило 66 виконавців злочинних наказів, які привели до загибелі Небесної Сотні. Про це у своєму Фейсбук повідомив генеральний прокурор України Юрій Луценко.

46 осіб, які підозрюються у вбивствах, втекли до країни-агресора, а решту тримають під вартою, зазначив очільник ГПУ.

За його словами, генпрокуратура фактично завершила слідство про тих, хто віддав злочинні накази, що привели до вбивств і поранень на Майдані мирних громадян.

Комісія експертів і залучених фахівців на підставі 988 томів матеріалів слідства прийняла висновок, що загибель та поранення учасників мирних зібрань на Майдані знаходиться в прямому причинному зв’язку з рішеннями і діями колишнього президента Януковича, екс-голови СБУ Якименка та його підлеглих Тоцького, Ганжі, Потієвського, Щеголєва, екс-міністра внутрішніх справ Захарченка та його підлеглих Шуляка, Конопляника, Миколенка, а також міністра оборони Лебедєва й екс-начальника Генштабу Замани.

Генпрокурор гарантував, що ця справа піде на ознайомлення захисту і до суду одразу після рішення народних депутатів України про продовження процедури заочного засудження.

Як повідомлялося, на початку грудня Генпрокуратура завершила експертизу у справі про злочини на Майдані.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 1158 | Додав: adminA | Теги: вбивство мирних майданівців, Луценко, наказ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]