Чт, 2024-04-25, 23:05
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:46
Хто з депутатів Європарламенту працює на Партію регіонів і Кремль визначила "Свобода"
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС
Депутати Європейського парламенту Марек Сівец та Крістіан Вінегін, які заявили раніше про несприйняття співпраці опозиційних парламентських партій "Батьківщина" та "УДАР" з Всеукраїнським об'єднанням "Свобода" і звинуватили останніх в антисемітизмі, належать до групи Прогресивного Альянсу соціалістів і демократів, які співпрацюють у Партією регіонів, відзначають в "Свободі". Відповідне повідомлення за підписом редколегії газети ВО "Свобода" розміщено на офіційному сайті партії.

"Сівець... в Європарламенті належать до групи Прогресивного Альянсу соціалістів і демократів (Польща), який у жовтні 2010 року на два роки підписав з Партією регіонів Меморандум про співпрацю... Як нещодавно повідомив віце-президент групи Лібор Ручек, зараз ведеться робота над новим аналогічним Меморандумом. Судячи з тієї безчесної провокації, на яку пішов Марек Сівець, - Меморандум точно буде підписаний ", - йдеться в повідомленні.

"Доречно нагадати, що раніше в Європарламенті аналогічну наклепницьку заяву про "Свободу" озвучив ще один друг Партії регіонів болгарин Крістіан Вігенін, з того ж таки Прогресивного Альянсу соціалістів і демократів, який виявився ще й палким другом Кремля, колишнім болгарським "махровим" комуністом" , - додали в партії.

У повідомленні також наголошується, що в 2008 році Сівець радив об'єднати "Нашу Україну" з Партією регіонів у форматі "широкої коаліції", а в 2012 році хвалив владу чинного президента Віктора Януковича за проведення парламентських виборів.

Коментуючи заяву Сівця, що для нього "Свобода" "представляє найгірший феномен, який представляє позицію антисемітизму, боротьби з геями і лесбіянками", в партії нагадують, що їх політична сила не має нічого спільного з ідеологією антисемітизму і висловлюють здивування, чому представник "традиційно католицької Польщі так нападає на "Свободу" за неприйняття збочень".

У "Свободі" також зазначають, що однією з цілей організованою владою "кампанії із залякування фашизмом" була спроба вбити в тіло опозиції "клин розбрату", "точніше, - відсікти її найбільш боєздатну частину – націоналістів. "Тому режим шукає всілякі шляхи, щоб такі "безцінні" поради лунали не від Партії регіонів... а з вуст інших, більш авторитетних "радників", бажано з Європи. На роль таких радників вибирають "своїх" - людей, які мають тісні контакти чи то з Росією, чи то напряму з Партією регіонів", - наголошується в повідомленні.

Як повідомлялося, 28 травня в ході засідання комітету з питань закордонних справ Європарламенту депутат Європарламенту Марек Сівець (група соціалістів, Польща) заявив щодо "Свободи": "Для мене ця партія представляє найгірший феномен, який представляє позицію антисемітизму, боротьби з геями і лесбіянками" . Крім того, він зазначив, що не сприймає співпраці опозиційних парламентських партій "Батьківщина" та "УДАР" зі "Свободою".

Раніше практично аналогічну заяву озвучив депутат Крістіан Вігенін, який, за інформацією депутатів Європарламенту, в найближчому майбутньому може очолити Міністерство закордонних справ Болгарії.

Лідер "Свободи" Олег Тягнибок заперечує наявність антисемітських настроїв в очолюваній ним політичній силі. "Свобода" не є антисемітською організацією - я про це не один раз заявляв. Якщо є якісь зауваження, що стосуються наших поглядів подібного плану, нехай подають на нас до суду. Але ніхто подавати не буде, так як всі прекрасно розуміють, що навіть ангажовані українські суди не зможуть винести відповідне рішення проти "Свободи", тому що ми не порушуємо жодного українського законодавства ", - зазначив він.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 968 | Додав: adminA | Теги: депутати Європарламенту, Партія регіонів і Кремль, свобода | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]