Сб, 2024-04-20, 13:37
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:42
Киян смітникові пожежі наражають на суттєву небезпеку
Інші останні Столичні новини - новини Києва
За останню добу пожежно-рятувальній службі м. Києва довелося виїжджати на гасіння смітникових пожеж 10 разів. Деснянський, Голосіївський, Солом’янський, Дарницький, Святошинський, Оболонський та Дніпровський райони відзначилися займанням сміття. Загальна площа загорянь сміття склала 2 208 кв. м.

Можна тільки собі уявити, яким неприємним подарунком для мешканців навколишніх будинків стало горіння сміття в умовах спекотної погоди. Так, 19 серпня у трьох районах міста займалося сміття у дворах житлових будинків. Загоряння виникали на відкритій території і в сміттєзбірнику. Усі пожежі були вчасно ліквідовані пожежно-рятувальними підрозділами.

Для хворих людей, маленьких дітей така ситуація є особливо важкою, тому потрібно пам’ятати, що свідомий підхід до власних вчинків, культура нашої  поведінки може суттєво покращити умови життя.

Тому, Головне управління Держслужби України з надзвичайних ситуацій у м. Києві звертається до громадян і нагадує, що не можна викидати сміття будь-де, залишати гори відходів після відпочинку на природі, адже навіть звичайний недопалок, котрий потрапляє у таку сміттєву купу, може призвести до займання і розповсюдження вогню.

Також проблемним є питання спалювання сміття, адже на території Києва це робити не дозволяється й всі відходи для спалення мають вивозитися за межі міста. Так, наприклад, у Деснянському районі міста на відкритій території горіло будівельне сміття на площі 2 га. Повідомлення про займання надійшло 19 серпня о 22:20. Дев’ять годин пожежно-рятувальні підрозділи боролися з вогняною стихією перш ніж повністю загасити пожежу. О 07:21 було передано ліквідацію загоряння.

Проблема смітникових пожеж негативно відображається на загальному екологічному фоні столиці, адже з димом в атмосферу потрапляє велика кількість отруйних речовин. До того ж вогонь часто перекидається на інші об‘єкти, зокрема дерева або трав‘яний настил. Трапляються випадки, коли через вогонь від смітника загоряються автомобілі, припарковані поруч, гаражі, або, навіть, будівлі.

Так, 19 серпня о 03:00 у дворі 5-поверхового житлового будинку по проспекту Перемоги, 45, у пластиковому контейнері горіло сміття. Вогонь перекинувся на 2 гаражі – металевий та цегляний. Пожежу було ліквідовано уже через 20 хвилин пожежно-рятувальними підрозділами.

Внаслідок пожежі пошкоджено лакофарбове фарбове покриття металевого гаражу, особисті речі, згоріло та розібрано 5 кв. м дерев’яних конструкцій покрівлі цегляного гаражу.

Головне управління ДСНС України у м. Києві звертається до громадян з проханням не нехтувати правилами пожежної безпеки у побуті і бути пильними у поводженні з вогнем! Кинута вами цигарка або сірник вмить підпалює висушену спекою траву. Полум'я від сухої трави перекидається на лісосмуги, поля, парки. Помітивши невелике загоряння, негайно телефонуйте до служби порятунку за екстреним телефонним номером «101»!


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Столичні новини - новини Києва | Переглядів: 909 | Додав: adminA | Теги: смітникові пожежі, суттєву небезпеку, киян | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]