Сб, 2024-04-20, 01:36
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:29
Київ назвав реакцію ЄС на скандальні закони втручанням
Інші останні Політичні новини
Міністр закордонних справ України Леонід Кожара вважає коментарі офіційних осіб ряду іноземних держав втручанням у внутрішні справи країни і закликає їх до об'єктивності та зваженості в таких оцінках.

"Міністр закордонних справ України Кожара висловив стурбованість української сторони у зв'язку з коментарями офіційних осіб окремих іноземних держав та міжнародних структур щодо роботи Верховної Ради України, які розглядаються в Києві як втручання у внутрішні справи нашої держави", - сказав глава МЗС на зустрічі з послом США в Україні Джеффрі Пайєттом і главою представництва ЄС в Україні Яном Томбінським, повідомляє прес-служба МЗС.

Йдеться про підвищений інтерес міжнародних партнерів до подій внутрішнього життя України в контексті ухвалення 16 січня низки законів.

Кожара закликав іноземних дипломатів бути максимально об'єктивними і зваженими в оцінках внутрішніх процесів в Україні, а також уникати односторонніх заяв і коментарів, які не відображають реального стану справ.

Він також зазначив, що прийняті Верховною Радою 16 січня Закон спрямовані на імплементацію в українському законодавстві ряду норм, які вже існують в законодавстві більшості європейських держав, і відповідають загальновизнаним демократичним стандартам і міжнародним практикам.

У свою чергу присутній на зустрічі перший заступник голови Верховної Ради Ігор Калетник повідомив послам про зміст законів, прийнятих 16 січня, а також детально роз'яснив процедуру прийняття законодавчих актів, підкресливши, що голосування в той день відбувалося згідно з чинним законодавством, зокрема ст.37 закону України "Про Регламент Верховної Ради України".

Нагадаємо, 16 січня опозиційні депутати відібрали частину карток депутатів більшості, тому більшість у Раді початок голосувати підняттям рук.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 933 | Додав: adminA | Теги: втручання, скандальні закони, реакцію ЄС, Київ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]