Пт, 2024-04-19, 00:15
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:09
Київ зустріне чергову місію МВФ 21 травня
Інші останні Економічні новини

Місія МВФ під керівництвом Кріса Джарвіса відвідає Україну з 21 по 28 травня. Відповідну заяву зробив сьогодні у Києві постійний представник Міжнародного валютного фонду в Україні (МВФ) Макс Альєр, передає "РБК-Україна", посилаючись на прес-службу МВФ в Україні.

"Місія МВФ під керівництвом пана Кріса Джарвіса відвідає Україну у період з 21 по 28 травня для завершення дискусій в рамках консультацій за статтею IV статей Угоди з МВФ за 2012 рік", - йдеться у заяві.

Нагадаємо, 22 квітня цього року віце-президент Світового банку Філіп Ле Уеру заявив, що Україна не так гостро потребує грошей МВФ, тому неотримання нового траншу не критичне. Причому, країна не повинна бездумно виконувати вимогу фонду про підвищення газових тарифів, адже це вдарить по соціально незахищених громадянах.

Раніше президент України Віктор Янукович заявляв, що Україні конче потрібні кредити Міжнародного валютного фонду. Водночас вищі державні чиновники, зокрема прем'єр Микола Азаров і віце-прем'єр Сергій Тігіпко, неодноразово заявляли, що навіть якщо Україні не вдасться домовитися з МВФ про відновлення співпраці, країна в 2012 році впорається і без кредиту МВФ.

У свою чергу перший віце-прем'єр-міністр України Валерій Хорошковський заявив, що транш від МВФ Україні затримується через невирішені питання реструктуризації "Нафтогазу" і підняття тарифів. Хорошковський також заявляв, що позиція МВФ щодо підвищення тарифів на газ в Україні залишається жорсткою.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 1027 | Додав: adminA | Теги: 21 травня Київ, місію МВФ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]