Чт, 2024-03-28, 18:20
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:55
Київські хостели через відсутність туристів переробляють під гуртожитки
Інші останні Столичні новини - новини Києва

У столиці стало невигідно утримувати хостели, тому частину з них переробили на гуртожитки для заробітчан. Про це кореспонденту Gazeta.ua розповів киянин Олексій Максименко.

"Зараз у Києві з туристами туго стало, - пояснює Максименко. - Зрозумів, що далі хостел тримати невигідно, тому перекваліфікувався. Тепер у мене живуть різноробочі. Одну кімнату знімають хлопці з Франківська, які роблять ремонти. В іншій живе вчителька з Дубно, яка у столиці няньою влаштувалася. Часто заселяються будівельники, водії маршруток. Більшість тиждень живе, на тиждень додому з'їжджає".

Він заробляє до 16 тис. грн. щомісяця, здаючи квартиру туристам і заробітчанам. За ліжка-місця бере 80 грн/добу, 350 грн/тиждень, 1200 грн/місяць. Кімнати великі, роздільні.

"У червні-липні чекаємо наплив абітурієнтів з батьками. Оголошення даю через сайт "Сландо" і розклеюємо по місту. Оформив свідоцтво приватного підприємця з видом діяльності "Надання тимчасових місць проживання", плачу єдиний податок".

Максименко купив 9 двоповерхових ліжок. Щоб не захаращувати місце тумбочками, обійшовся полицями на стінах і висувними ящиками з-під ліжок. 25 тис. грн віддав за матраци, 16 – за подушки, ковдри і постільну білизну. Останньої треба мінімум 2 комплекта на одне ліжко. 1,2 тис. грн. платить за комунальні послуги, 100 – за кабельне та інтернет.

"Наш хостел майже всю зиму пустував, - каже Аліна Юфіменко, адміністратор хостелу на Контрактовій площі у Києві. – Селили по 5-6 людей в тиждень, але то ніщо у порівнянні з витратами. Туристи бояться їхати в Київ через снайперів на майдані і "зелених" чоловічків на сході. На травневі свята забронювали всі номера, а далі знову затишшя мабуть на все літо".

Хостел приносить до 20 тис. грн. заробітку щомісяця. За ліжко туристи платять 90 грн. Усі зручності на коридорі. Палити дозволяють на балконі.

"Після Євро у Київ рвонули туристи. Ми хостел розпіарили на всіх туристичних сайтах. Туроператору, який європейцям продавав у нас місця, віддавали 20 відсотків від заробітку. Але клієнтів від них зараз не дочекатися. Ще й через дорогу конкуренти відкрилися. У них в кімнаті живе по 10-12 людей. За ліжко беруть 70 гривень. У Києві найдешевші хостели в Європі. У Празі і Варшаві за такі 4-місні номери просять від 20 євро, у Німеччині і Відні – від 30. Найдорожчі у Копенгагені – по 40 євро за добу".

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Столичні новини - новини Києва | Переглядів: 889 | Додав: adminA | Теги: київські хостели, відсутність туристів, гуртожитки | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]