Пт, 2024-03-29, 13:27
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:57
Кількість постраждалих від землетрусу у Гватемалі 7 листопада перевищила 3,4 млн осіб
Інші останні Новини світу
Кількість постраждалих у результаті землетрусу в Гватемалі 7 листопада перевищила 3,4 млн осіб, повідомляє РИА "Новости" з посиланням на національну службу зі зниження наслідків стихійних лих.

Раніше кількість людей, що залишилися без електрики, води і зв'язку, оцінювався приблизно в 1,2 мільйона.

За останніми даними, в результаті потужних підземних поштовхів магнітудою 7,2, що сталися 7 листопада, в Гватемалі загинули 44 особи, економіці країни завдано серйозної шкоди.

Як повідомляють латиноамериканські ЗМІ, землетрус завдав шкоди 11 з 22 департаментів країни.

Документально підтверджено, що приблизно 30,5 тис осіб було евакуйовано, майже 10 тис з них продовжують залишатися у тимчасових притулках. Руйнування різного ступеня тяжкості зафіксовані у 21,8 тисячі будинків та інших будівлях, з яких 11,6 тисячі доведеться відбудовувати наново.

За словами міністра фінансів центральноамериканської країни, зараз уряд Гватемали вже зарезервував приблизно 140 млн дол для робіт з відновлення економіки. Допомогу в цьому готовий надати і Міжамериканський банк розвитку.

Між тим, в Гватемалу продовжує надходити допомога з інших країн. 17 листопада стало відомо, що ще 50 тонн гуманітарних вантажів направила Венесуела. У цілому з моменту трагедії Каракас відправив до Гватемали вже 150 тонн допомоги, в першу чергу продукти харчування та медикаменти.

Нинішній землетрус у Гватемалі став найпотужнішим після стихійного лиха в 1976 році, коли підземні поштовхи досягали магнітуди 7,5. Тоді в результаті трагедії загинули більше 25 тисяч гватемальців.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 928 | Додав: adminA | Теги: 4 млн осіб, землетрусу 7 листопада, Гватемалі | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]