Пт, 2024-04-19, 17:15
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:29
Кількість загиблих досягла 1500 осіб на Філіппінах
Інші останні Новини світу

Кількість загиблих на Філіппінах через тайфун Уоші досягла 1,5 тисячі осіб. Про це повідомляє Associated Press у вівторок, 27 грудня, з посиланням на главу управління цивільної оборони країни Беніто Рамоса. Раніше повідомлялося про 1 249 загиблих.

Найбільше людей, заявив він, загинуло в містах Кагаян-де-Оро та Іліган, розташовані в північній частині острова Мінданао, передає РИА "Новости".

Дані про кількість жертв не є остаточними, повідомив Беніто Рамос. "Пошукова операція триватиме доти, доки ми будемо знаходити тіла", - заявив він.

Уряд країни відрядив близько 20 тисяч військовослужбовців для боротьби з наслідками шторму і для участі в тривалій пошуково-рятувальній операції.

Президент Філіппін Бенігно Акіно III провів екстрені наради з місцевою владою щодо ситуації в країні у зв'язку із стихійним лихом. На переговорах обговорювалися заходи з евакуації жителів із зон лиха і наданню матеріальної допомоги потерпілим.

У свою чергу метеорологи на Філіппінах попереджають про можливість нового шторму найближчими днями. За їхніми прогнозами, на острів Мінданао випаде близько 20 сантиметрів опадів.

Тайфун "Уоші" вдарив по острову Мінданао 16 грудня. За 12 годин у районі Кагаян-де-Оро та Ілігана випала місячна норма опадів, що призвело до повені і сходження селів.

Без даху над головою залишилися жителі сотень населених пунктів. За даними на 24 грудня, повідомляє Associated Press, в центрах тимчасового проживання, організованих для філіппінців у школах, залишалися близько 60 тисяч осіб.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1146 | Додав: adminA | Теги: на Філіппінах через тайфун | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]