Пт, 2024-03-29, 16:21
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:14
Кіно про "матч смерті" в Києві американці теж знімають
Інші останні Культурні новини

Російський кінофільм "Матч смерті" дебютував у вітчизняному прокаті зі скандалом. Атака невдоволених рішенням Держкіно дозволити показ стрічки українців на кінозал, де відбувалася прем'єра, була відбита "Беркутом". Про більшу рекламу фільму російським продюсерам годі було й мріяти.

Протестуючі переконані: фільм принижує гідність українців, адже україномовні в ньому – лише виразно негативні персонажі. А наведені начебто історичні факти не відповідають дійсності. Проте за прокат виступили 11 супроти 9 експертів Держкіно.

Автори фільму наголошують: кіно не ідеологічне, ненависті до українців не розпалює, а заради художньої цінності та романтичної історії достовірністю можна й знехтувати. Ту саму спробу – розповісти про матч з фашистами у серпні 1942-го – цього місяця втілювала у життя команда американських документалістів. Попри мовний бар'єр скандал довкола російського фільму дійшов і до них.

"Більшість людей, із якими я спілкувався, були роздратовані або засмучені тим фільмом. Бо ж він неправдивий", - зізнався продюсер докуменального фільму "Матч смерті" (телеканал ESPN, США) Денні Арруда.

Він сам хотів би побачити російську роботу. Мотивує це професійним інтересом. Але наголошує – має інший підхід до історії. Його зйомкам передувала ретельна робота з документами.

"Ми знаємо, що гра відбулася. І є документальні підтвердження. Але що ми також знаємо, – легенда, розказана людям, нібито футболістів розстріляли після того, як вони перемогли команду нацистів, – ми знаємо, що це неправда", - зазначив він.

Протиставити щось ідеологічній кіноіндустрії Росії українським кіношникам не вийде через відсутність фінансування. Залишається проголосувати гаманцем українським глядачам. Так, приміром, у березні зробили серби. На прем'єру гучно розрекламованої, але, на думку сербів, образливої стрічки Анджеліни Джолі про війну на Балканах, – прийшли … аж 12 глядачів.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 1174 | Додав: adminA | Теги: американці, Києві, матч смерті, кіно | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]