Пт, 2024-03-29, 11:47
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:28
Кінофестиваль "Молодість" відбудеться у Києві
Інші останні Культурні новини
Київський міжнародний кінофестиваль "Молодість", що цього року відзначає 43-річчя, триватиме в столиці з 19 по 27 жовтня. Цього року організатори фестивалю традиційно готують насичену конкурсну програму та безліч супутніх показів і ретроспектив.

Церемонія відкриття 43-го МКФ "Молодість" відбудеться 19 жовтня у палаці "Україна". Фестиваль відкриється новим ігровим фільмом Анджея Вайди "Валенса. Людина надії", світова прем’єра якого відбулася на цьогорічному Венеційському МКФ.

У якості спеціального гостя на фестиваль приїде австрійський режисер, сценарист та продюсер Ульріх Зайдль. На "Молодості" покажуть першу у світі повну ретроспективу "Ульріх Зайдль. Тотальна ретроспектива", а також фотовиставку "Любов. Віра. Надія", присвячену трилогії "Рай". Окрім ретроспективи фільмів Ульріха Зайдля, ретроспективна складова також представлена програмою "Сторіччя", присвяченою 100-річчю з дня народження Стенлі Крамера, Вів’єн Лі, Марікки Рьокк, Ірвіна Шоу та Рене Клемана та інших. Українські поціновувачі кіно не мають оминути спеціальний ретроспективний показ знаменитої стрічки "За двома зайцями" Віктора Іванова, з віднайденим українським озвученням. 

У рамках програми "Фестиваль фестивалів" глядачі матимуть змогу переглянути стрічки лауреати знаних міжнародних кінопремій. До Києва привезуть стрічку володаря Гран-прі МКФ у Карлових Варах "Товстий зошит" Яноша Саса, фільм переможець МКФ у Локарно "Історія моєї смерті" Альверта Серри, фільм володар берлінського "Золотого ведмедя" "Поза дитини" режисера Каліна Петера Нетцера, картини лауреати Каннського МКФ та інші.

До міжнародного журі фестивалю увійдуть знана режисерка та продюсерка з Бельгії Маріон Гензель та молодий грецький режисер Бабіс Макрідіс, який виборов Ґран-прі МКФ "Молодість" 2012 року за стрічку "L".  Загалом програму фестивалю оцінюють Головне міжнародне журі, Міжнародне журі кінопреси FIPRESCI, Екуменічне журі та Міжнародне журі кіноклубів.

Від України в міжнародному повнометражному конкурсі 43-ї "Молодості" змагатиметься стрічка Дмитра Мойсеєва "Такі красиві люди".

Переможець "Молодості" отримає приз кінофестивалю – Скіфський олень, який цього року вручатимуть  в оновленому вигляді.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 919 | Додав: adminA | Теги: Києві, кінофестиваль Молодість | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]