Пт, 2024-04-19, 10:23
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:22
Кінофільм про "Межигір'я" покажуть на Майдані в Будинку профспілок
Інші останні Новини України
Сьогодні ввечері, 13 грудня, організатори фестивалю про права людини Docudays UA в Будинку профспілок покажуть фільм про резиденцію президента України Віктора Януковича "Межигір'я".

Документальний альманах "Відкритий доступ" складається з 5 новел: "Межигір'я" (автор - Володимир Тихий), "Афганець" (автор - Дмитро Коновалов), "Школа" (автор - Сергій Андрушко), "Будинок з химерами" (автор - Жанна Довгич), "В куті" (автор - Дмитро Тяжлов).

Герої фільму не знайомі один з одним. Їх об'єднує лише бажання вирішити важливе для них питання, скориставшись можливістю подати запит на отримання публічної інформації. У новелі "Межигір'я" журналіст за допомогою цього закону намагається отримати інформацію про резиденцію президента України Віктора Януковича.

У 2011 році в Україні був прийнятий новий закон "Про доступ до публічної інформації". Він дозволяє запитувати у державних органів інформацію, яка раніше була недоступна або взагалі закритою для звичайного громадянина.

Нагадаємо, прем'єра фільму відбулася 25 березня на фестивалі документального кіно Docudays UA.

За півроку під час презентацій та обговорень фільму в різних містах України організатори неодноразово стикалися з перешкодою у проведенні заходу.

У Миколаєві та Феодосії за кілька годин до прем'єри відмовили надати приміщення, в Донецьку пропала електрика, в Сімферополі невідомі підкинули в зал димову шашку.



Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини України | Переглядів: 923 | Додав: adminA | Теги: Будинку профспілок, Межигір'я, кінофільм, євромайдан | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]