Пт, 2024-03-29, 02:23
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:22
Китай відзначає 62-у річницю утворення КНР
Інші останні Новини світу
Сьогодні, 1 жовтня, в Китаї відзначають 62-у річницю з дня утворення КНР. У столиці Китайської Народної Республіки на головній площі країни Тяньаньмень святкування з нагоди 62-ї річниці з дня утворення КНР почалися з підйому державного прапора та церемонії покладання квітів до Монументу народним героям, які полягли за незалежність батьківщини.

В урочистій церемонії взяли участь голова КНР Ху Цзіньтао, прем'єр Держради КНР Вень Цзябао й інші китайські керівники.

З нагоди національного свята площі та проспекти китайської столиці прикрашені яскравими квітковими композиціями, всюди розвішані червоні транспаранти з патріотичними закликами і прапори КНР. У святкові дні в Пекіні відбудуться численні концерти. На площі Тяньаньмень організована гігантська квіткова композиція - клумба діаметром 50 метрів.

Інформаційне агентство Синьхуа передає: "У цей урочистий день китайський народ вшановує пам'ять героїв, які віддали свої життя за свободу і процвітання Китаю; пам'ять про них буде жива вічно".

У столиці КНР введено підвищені заходи безпеки - на вулицях розставлені пости спеціальних антитерористичних мобільних груп китайської поліції в ефектній чорній формі.

У країні також оголошено "золотий тиждень" вихідних, яка триватиме до 7 жовтня. Багато жителів КНР в ці дні прагнуть потрапити в рідні місця, що викликає перевантаженість наземного та повітряного транспорту. Багато вирушають у подорожі країною або за кордон.

Нагадаємо, нещодавно у китайському місті Луфен, провінція Гуандун, пройшли масові протести проти політики влади з продажу земель. Тисячі людей напали на кілька урядових будівель, у тому числі штаб-квартиру місцевого відділення китайської Компартії і поліцейський відділок.

За матеріалами: Вести.ру

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1215 | Додав: nowyny | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]