Чт, 2024-04-25, 22:21
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:51
Китайська навігаційна система придбала автомати захисту і покрила велику частину Азіатсько-Тихоокеанського регіону
Інші останні Новини світу
Зона дії китайської системи супутникової навігації "Бейдоу" охопила більшу частину Азіатсько-Тихоокеанського регіону. Про це повідомив журналістам у четвер представник "Бейдоу" Жань Ченці.

"З сьогоднішнього дня оператор супутникової навігації "Бейдоу" придбав автомати захисту і почав офіційно надавати послуги користувачам на більшій частині Азіатсько-Тихоокеанського регіону", - сказав він. У числі цих послуг Жань Ченці назвав позиціонування, навігацію, а також передачу невеликого обсягу інформації в текстовому форматі.

У планах Китаю - створити власну незалежну глобальну систему супутникової навігації по типу американської GPS (Navstar), європейської Galileo і російської ГЛОНАСС. До 2020 року система "Бейдоу", коли кількість її супутників буде збільшено до 35, стане глобальною.

Реалізація даної програми почалася в 2000 році, коли Китай запустив свій перший навігаційний супутник. В даний час на орбіті знаходиться 16 супутників цієї системи, основна структура якої, як заявляють її розробники, вже створена.


З 27 грудня 2011 року "Бейдоу", назва якої перекладається як "компас", почала працювати в тестовому режимі: вона охоплювала територію Китаю і деяких суміжних районів. У цьому році КНР вивела на орбіту п'ять навігаційних супутників системи "Бейдоу".

У 2020-му, коли кількість супутників буде збільшено до 35, "Бейдоу" почне працювати як глобальна.

Розробкою програмного забезпечення для китайської глобальної системи супутникової навігації займається найбільший у Китаї оператор стільникового зв'язку China Mobile. Для цього в адміністративному центрі північно-східної провінції Ляонін, місті Шеньян, створюється новий технопарк площею 13 га. China Mobile має намір залучити розробників програмного забезпечення, виробників терміналів і провайдерів інформаційних послуг, пов'язаних з додатками послуг супутникової навігації.
Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 16077 | Додав: nowyny | Теги: автомати захисту | Рейтинг: 4.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]