Вт, 2024-04-23, 12:43
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:27
Клан Януковича розглядає Тимошенко як загрозу своїй легітимності - євродепутат
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС
Лідер фракції Партії зелених у Європарламенті Ребекка Хармс вважає, що жодного європейського політика і державного діяча не засудили б за тим обвинуваченням, які були пред'явлені екс-прем'єру України Юлії Тимошенко за підписання газових контрактів з Російською Федерацією. Про це вона заявила журналістам у Києві, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Вона підписала угоду про постачання газу, те ж саме зробив свого часу генеральний канцлер Німеччини Шредер. Угода між німецькими компаніями і Газпромом нічим не відрізняються від того, яка підписана між Україною і Росією", - сказала Гармс.

Євродепутат вважає, що Тимошенко була засуджена за те, що у неї в свій час була влада і вплив, і вона є дуже вагомою фігурою на політичній арені України.

"Я думаю, що ця жорстока непримиренна боротьба з Тимошенко пов'язана з тим, чого їй вдалося домогтися. Крім того, влада президента Януковича була б під загрозою, якщо б завтра відбулися б вибори, і Тимошенко в них брала участь", - зазначила вона.

Хармс також підкреслила, що Тимошенко і в тюрмі, і в харківській лікарні утримується в нелюдських умовах.

"Навіть у лікарні ми бачимо, що у неї відбирають можливість будь-якого приватного життя", - заявила вона.

Нагадаємо, суд оголосив перерву в судовому засіданні у справі ЄЕСУ до 10:00 22 березня. Попереднє засідання у справі ЄЕСУ відбулося ще 19 квітня 2012 року. Екс-прем'єр жодного разу не була присутня на засіданнях суду. У рамках справи ЄЕСУ екс-прем'єру Тимошенко висунули звинувачення по п'яти епізодах.

11 жовтня 2011 Печерський районний суд Києва засудив Тимошенко до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів з Росією в 2009 році. Вона відбуває покарання в Качанівській виправній колонії в Харкові з кінця грудня 2011 року. В даний час Тимошенко проходить курс лікування в одній з харківських лікарень. Тактику і медикаментозне лікування екс-прем'єра визначають німецькі лікарі з клініки Шаріте (Берлін).

Нагадаємо, Верховна Рада кілька разів відмовлялася розглядати законопроекти, що передбачають декриміналізацію статей, за якими, зокрема, засуджена екс-прем'єра Юлію Тимошенко.

15 листопада 2011 року Верховна Рада декриміналізувала низку економічних злочинів і злочинів у господарській сфері. У той же час парламент відхилив поправки до проекту закону, який передбачав декриміналізацію щодо перевищення влади або службових повноважень.

В ухваленій 24 травня 2012 року резолюції Європарламент заявив про необхідність декриміналізувати політичні рішення в Україні і тим самим усунути виборче правосуддя і переслідування опозиції з політичних мотивів. Йшлося про статті 364 і 365 Кримінального кодексу України, за якими було засуджено Тимошенко і екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка. Європарламент у своїй резолюції керувався стандартами Ради Європи, згідно з якими посадові особи можуть ухвалювати державні рішення, керуючись політичною доцільністю.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 1013 | Додав: adminA | Теги: клан Януковича, тимошенко, загроза своїй легітимності, Євродепутат | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]