Чт, 2024-03-28, 13:03
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:32
Кличко вимагає не підписувати нелегітимно ухвалені 4 квітня закони
Інші останні Політичні новини

Лідер партії "УДАР" Віталій Кличко вимагає від президента України Віктора Януковича і голови Верховної Ради України Володимира Рибака не підписувати закони, які були прийняті під час засідання на вулиці Банковій. Про це Кличко заявив в своєму зверненні до Президента України і спікера парламенту, повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу партії "УДАР".

Кличко зазначив, що це засідання було проведено з порушенням норм ст. 84 Конституції України та ст. 2 закону України "Про регламент Верховної Ради України" - поза сесійною залою Верховної Ради України, у приміщенні комітетів парламенту.

"Крім цього, не було надано неспростовних доказів присутності на зборах народних депутатів України у кількості, яка перевищувала 225 осіб", - зазначає лідер "УДАР".

Він також відзначає, що провладні депутати порушили низку інших норм Конституції і законів України. Зокрема, ст.6 закону України "Про статус народного депутата" (щодо участі народного депутата України у засіданні Верховної Ради України), ст.26 закону України "Про регламент Верховної Ради України" (щодо реєстрації учасників), ст.84 Конституції України і ст.3 закону України "Про регламент Верховної Ради України" (щодо відкритості ведення засідання Верховної Ради України).

При цьому, як додав Кличко, головою зборів народних депутатів було оголошено про нібито ухвалення ряду законів України, які, очевидно, будуть представлені на підпис голові Верховної Ради та Президента.

"Враховуючи грубе порушення Конституції і законів України, вважаю ухвалення цих документів незаконним, а спосіб їх ухвалення - нелегітимним. Відповідно, вимагаю не підписувати ці проекти. Легітимізація зазначеного засідання, підписання зазначених документів, а також виконання цих "законів" повинно тлумачитися як протиправні дії, спрямовані на перевищення повноважень та узурпацію влади групою осіб", - зазначає у зверненні Кличко.

Він також нагадав, що за це передбачена відповідальність згідно зі статтями 364 і 365 Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, 4 квітня депутати від Партії регіонів і КПУ через блокування трибуни Верховної Ради провели засідання в іншій будівлі - комітетів парламенту.

Рибак стверджує, що сесію можна проводити і в Тернополі

Глава Верховної Ради Володимир Рибак заявляє, що сесію Верховної Ради можна проводити і в Тернополі, якщо так вирішить більшість.

Про це він заявив в інтерв'ю "ШустерLive".

"Якщо б ми визначалися провести сесію, скажімо, в Тернополі, і є вільний зал, то можна було б зібрати депутатів", - заявив він.

"Але це я можу віднести до надзвичайної ситуації, що парламент заблокований, що парламент не виконує свої функції, і стаття 2 регламенту говорить прямо: депутати, що мають конституційну більшість 226 голосів, можуть прийняти рішення про проведення сесії в будь-якому місці. Крапка", - підкреслив Рибак .

"Хто не буде згоден, це можна буде уточнити. Але ситуація вимагала (таких дій)", - додав він.

"Ми що, маючи більшість, повинні скласти руки і чекати поки країна зовсім розвалиться? Ні! Цього ніхто не дозволить", - заявив спікер.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1014 | Додав: abel | Теги: закони, кличко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]