Ср, 2024-04-24, 04:18
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:20
Кличко вже випереджає "Батьківщину". 5%-й бар’єр долає і "Свобода"- опитування
Інші останні Політичні новини
Якби вибори до Верховної Ради відбулися наприкінці вересня, то їх би виграла Партія регіонів, а 5%-й бар’єр здолали б 5 політичних сил. Такі результати соціологічного опитування, проведеного фондом "Демократичні ініціативи" разом з Київським міжнародним інститутом соціології, результати якого були оприлюднені на прес-конференції, передає УНН.

За даними соціологів, Партія регіонів набирала б 23,3%, на другому місці партія "УДАР", яку підтримали б 16%, бронзовим призером була б партія "Батьківщина" з 15,1%. До ВР потрапили б КПУ – 10,1% та ВО "Свобода" – 5,1%.

Опитування також свідчить, що партію "Батьківщина" найбільше підтримують в Західному регіоні 25% та Центральному – 20%. На півдні та сході України ці показники становлять 7 та 7% відповідно. Аналогічна тенденція спостерігається і у партії "УДАР". Партія регіонів, відповідно, найбільшу підтримку має на Півдні – 41%, на Сході – 36%.

Соціологи також зазначають, що суттєво зросла кількість тих, хто не визначився зі своїм вибором, - до 24%, повідомляє Інтерфакс-Україна.

У той же час свою готовність взяти участь у голосуванні 28 жовтня 2012 року висловили 78% респондентів. Так, категорично висловилися за те, що підуть на голосування, 56,7%, і, швидше за все, візьмуть участь у голосуванні 21,3%. При цьому сказали, що точно не підуть на виборчі дільниці 28 жовтня 13,9% респондентів, а 3,8% сказали, що, швидше за все, не підуть голосувати в цей день. 4,5% - не змогли відповісти.

Дослідження проводилося з 18 вересня по 4 жовтня цього року. Опитування проводилося в 111 населених пунктах у всіх областях України та Криму. В опитуванні взяли участь 2043 респонденти. Похибка вибірки не перевищує 2,2%.

Нагадаємо, політтехнологи прогнозують, що Партія регіонів у будь-якому випадку буде у парламенті.

Зазначимо, що дані опитування дослідницької компанії GfK NOP Ltd свідчать - Партія регіонів, як і раніше, лідирує серед електоральних уподобань громадян України. "УДАР" Віталія Кличка обганяє за кількістю симпатиків Об'єднану опозицію "Батьківщина".

Об'єднана опозиція не довіряє "замовній соціології" і розраховує на 30% голосів.

Молодь готова продати свій голос за 500 грн

Також за результатами соціологічного опитування, проведеного фондом "Демократичні ініціативи" разом з Київським міжнародним інститутом соціології, переважна більшість українців не продаватиме свій голос на парламентських виборах.

За даними соціологів, не продаватимуть свій голос на виборах 83% населення. Що на 10% перевищує показник квітня, тоді як готові продати свій голос 11,5% населення. При цьому, 1,5% готові зробити це за будь-яку суму, 5%, якщо сума влаштовуватиме і ще 5%, якщо заплатить кандидат чи партія, за яку виборець збирався голосувати.

У той же час, з виборців, які висловили готовність до продажу голосів, більшість не могла сказати, за яку суму вони це готові зробити. Серед тих, хто визначився за понад 500 грн, готові продати 32% молоді і 15% старших.

Соціологи також констатують: що молодші респонденти, то більше з них виявляють готовність до продажу голосів. Водночас частина готова це зробити за суму, що перевищує 500 грн.

Як повідомив голова правління Комітету виборців України (КВУ) Олександр Черненко, з наближенням дня парламентських виборів дедалі більшої гостроти набуває проблема прямого підкупу виборців. За даними КВУ, як прямий підкуп кандидати і партії пропонують від 50 до 500 грн.

Раніше повідомлялось, що вартість голосу на нинішніх парламентських виборах - від 50 до 300 гривень. Це сума для невеликих населених пунктів - у столиці платитимуть більше. Про це заявили в Комітеті виборців України.

Дисидент Євген Сверстюк вважає тих, хто продає свій голос, "купленими баранами".

Кожен третій українець вже визначився, за кого з мажоритарників віддати свій голос

Станом на 8 жовтня 27% виборців визначилися, за кого з кандидатів у своєму мажоритарному окрузі вони будуть голосувати на парламентських виборах 28 жовтня, свідчать результати дослідження громадської думки, проведеного фондом "Демократичні ініціативи" спільно з Київським міжнародним інститутом соціології.

Згідно з результатами опитування, 27% опитаних вже вирішили, за кого з кандидатів у мажоритарному окрузі будуть голосувати і своє рішення змінювати не мають наміру. 16,3% опитаних вирішили, кого з мажоритарників будуть підтримувати, проте зазначили, що їхнє рішення неостаточне.

46% респондентів ще не визначилися зі своїм вибором у мажоритарному окрузі. 1,4% заявили, що не збираються брати участь у виборах, а 9,4% - не змогли відповісти, чи визначилися вони зі своїм вибором.

При цьому більшість респондентів відзначили, що знають кандидатів у депутати в своєму окрузі. Так, точно знають всіх кандидатів-мажоритарників 5,7% опитаних, 12,7 - знають багатьох, 29,7% - вказали, що знають декількох головних кандидатів-мажоритарників, а 10,6% - сказали, що знають того кандидата, за якого голосуватимуть.

При цьому 36,3% опитаних сказали, що не знають нікого з кандидатів в своєму мажоритарному окрузі. Важко відповісти 5% респондентів.

У той же час 37,1% опитаних вказали на те, що знали, яка партія висуває кандидата-мажоритарника, за якого вони будуть голосувати, 5,8% - сказали, що цей кандидат-мажоритарник є самовисуванцем і не висувається будь-якою партією. 36,5% респондентів заявили, що вони не знають, від якої політичної сили висувається кандидат, якого вони готові підтримати у своєму мажоритарному окрузі.

Дослідження проводилося з 18 вересня по 4 жовтня 2012 року в 111 населених пунктах у всіх областях України та Криму. В опитуванні взяли участь 2043 респонденти. Похибка вибірки не перевищує 2,2%.

Як повідомив директор соціологічної служби Центру Разумкова Андрій Биченко, який представив результати соціологічного та експертного опитування, українські виборці не очікують особливих позитивних зрушень у парламенті після виборів у цьому році.

Нагадаємо, 28 жовтня 2012 року в Україні відбудуться парламентські вибори. Головна передвиборна боротьба розгорнулася поміж владною Партією регіонів і Об'єднаною опозицією на основі ВО "Батьківщина" з кількома її партіями-союзницями.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1041 | Додав: adminA | Теги: 5%-й, Батьківщину, кличко, свобода | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]