Пт, 2024-04-19, 21:34
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:11
Клімкін здивований і розчарований декларацією Бюро ПАРЄ - МЗС
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін висловив здивування і розчарування декларацією Бюро Парламентської асамблеї Ради Європи, прийнятої вчора 24 червня. Про це повідомили в прес-службі МЗС, передає УНІАН.

У декларації йдеться про необхідність "знайти кошти, щоб тримати відкритими канали зв'язку з російським парламентом і вивчити всі можливості для діалогу".

Клімкін вважає, що, заявляючи про прихильність демократії і діалогу, вчора цей керівний орган Асамблеї своїм рішенням поставив їх під сумнів.

"У відповідь на російську збройну агресію проти України, окупацію Автономної Республіки Крим і частину українського Донбасу, в 2014-2015 роках ПАРЄ показала лідерські якості і застосувала санкції до російської делегації. Росії був висунутий чіткий перелік вимог і визначено умови, за яких санкціне рішення може бути переглянуто. Чи виконала Росія ці вимоги? Ні. Визнала Росія свої помилки? Знову ні", - підкреслив глава зовнішньополітичного відомства України.

Більш того, за словами Клімкіна, Росія продовжує показово ігнорувати заклики міжнародного співтовариства припинити агресію проти України, зухвало нехтує своїми міжнародними зобов'язаннями і діє всупереч фундаментальним цінностям Ради Європи.

Міністр нагадав, що з моменту введення санкцій російська делегація мала всі можливості для діалогу, але продовжувала розмовляти з ПАРЄ мовою ультиматумів.

"Рішення російської делегації не подавати повноваження на розгляд Асамблеї в січні 2016 року свідчить про те, що Росія вирішила відмовитися від демократичного діалогу і продовжує вдаватися до шантажу. У цих умовах заклик Бюро ПАРЄ скасувати санкції для відновлення діалогу з Росією підриває авторитет усієї Асамблеї", - переконаний Клімкін.

Глава МЗС вважає, що "подальші поступки агресору й окупанту будуть гіршим сигналом для міжнародного співтовариства і означатимуть, що Росія, як і будь-яка інша держава, відтепер можуть вільно і безкарно порушувати основоположні принципи Ради Європи".

"Переконаний, що організація, що стоїть на захисті прав людини, демократії та верховенства права, не може собі дозволити перейти цю межу", - підкреслив Клімкін.

Нагадаємо, Бюро ПАРЄ за результатами засідання в Страсбурзі ухвалило заяву, в якій зазначено, що той факт, що протягом двох років поспіль парламентарії від однієї з держав-членів Організації, Російської Федерації, не брали участі в роботі Асамблеї, "обмежує можливості Асамблеї представляти багатий плюралізм думок з усієї Європи".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 832 | Додав: adminA | Теги: Клімкін, декларація Бюро ПАРЄ, МЗС | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]