Сб, 2024-04-20, 18:04
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:48
Ключове питання для виконання Мінських домовленостей - відновлення українського контролю над кордоном - Порошенко
Інші останні Офіційні новини

Відновлення контролю України над неконтрольованою ділянкою кордону на Донбасі є ключовим у виконанні Мінських угод. Про це повідомив президент України Петро Порошенко під час виступу в мобільному прикордонному загоні Держприкордонслужби з нагоди Дня прикордонника сьогодні у Києві, передає УНІАН.

"Питання охорони кордону і відновлення українського контролю над неконтрольованою ділянкою україно-російського кордону є ключовим у виконанні Мінських домовленостей", - заявив глава держави.

"Вчора Путін прокоментував, що нібито ми маємо робити так зване політичне врегулювання, проводити вибори, а потім вже будемо займатися припиненням вогню і відновленням контролю, - це їхнє розуміння, сценарій проведення виборів під дулами путінських спецназівців", - зазначив Порошенко.

"Він каже, як же це їх (бойовиків - ред) зупинити, коли вони відкривають вогонь? Дуже просто – вогонь відкривають солдати російської регулярної армії та їхні найманці, які діють стовідсотково по команді російських командирів, і наше головне управління розвідки і СБУ надало тому переконливі докази. Обстрілюють з російської зброї, російських гармат, танків, і саме тому був розроблений мій мирний план та мінські домовленості", - зауважив президент України.

Представник України в Тристоронній контактній групі, другий президент України Леонід Кучма раніше заявив про неможливість проведення виборів в окремих районах Донецької і Луганської областей до виконання Мінських угод, зокрема доки не повернуто контроль України над ділянкою кордону з РФ.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Офіційні новини | Переглядів: 835 | Додав: adminA | Теги: кордон, український контроль, Порошенко, Мінські домовленості | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]