Вт, 2024-04-16, 10:05
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:01
КНДР буде мститися за неправильну реакцію на смерть "вождя"
Інші останні Новини світу

Влада КНДР попередила, що готова помститися Південній Кореї та її президентові Лі Мен Баку за неправильну, на їхню думку, реакцію на смерть Кім Чен Іра.

"Ми будемо вічно мстити за непрощенні гріхи, вчинені з нагоди похорону Кім Чен Іра, Лі Мен Баку і його поплічникам", - повідомили диктори телебачення КНДР.

У телеефірі подібні попередження на адресу Сеула звучали без перерв протягом приблизно 10 хвилин.

ЗМІ КНДР не уточнили, як саме Пхеньян збирається мститися Південній Кореї.

У КНДР вважають, що влада Південної Кореї заборонила багатьом своїм громадянам приїхати на похорони Кім Чен Іра. У результаті в Пхеньян на цю церемонію прибули лише дві делегації з Сеула. Крім того, північнокорейська сторона обурена тим, що під час похорону південнокорейські активісти направили в КНДР листівки, в яких закликали повалити наступника Кім Чен Іра - Кім Чен Ина.

За поширеною 19 грудня офіційною інформацією, 69-річний Кім Чен Ір помер 17 грудня від серцевого нападу, працюючи на благо батьківщини. "Великим спадкоємцем" вождя став його молодший син Кім Чен Ин, який очолив ЦК Трудової партії КНДР і призначений верховним головнокомандувачем збройних сил.

У середу, 28 грудня, в Пхеньяні відбувся похорон Кім Чен Іра. Як повідомлялося, тіло вождя в скляній труні помістили в катафалк і провезли по Пхеньяну. Тіло Кім Чен Іра забальзамують і помістять в меморіальному комплексі Кімсусан поруч із тілом батька.

Японія готується до будь-якого розвитку подій у зв'язку зі смертю Кім Чен Іра

Японський уряд заявляє про ретельне відстеження процесу передачі влади в КНДР синові померлого 17 грудня Кім Чен Іра Кім Чен Ину.

"Я проінструктував певні служби посилити заходи по збору інформації по Північній Кореї і бути готовими до будь-якого, навіть несподіваного, розвитку подій", - заявив у п'ятницю міністр закордонних справ Японії Коїтіро Гемба.

Уряд країни уточнює, що готовий тісно працювати з США, Південною Кореєю і Китаєм для того, щоб смерть Кім Чен Іра не змогла негативно вплинути на мир і стабільність на Корейському півострові.

Кім Чен Іру дали звання Героя КНДР

Звання Героя КНДР присвоєно екс-лідеру країни Кім Чен Іру за революційні заслуги.

"Кім Чен Ір здійснив безсмертні революційні подвиги для країни і її народу, часу та історії, десятиліттями мудро ведучи Трудову партію Кореї, армію і людей, ступивши на шлях революції в молоді роки", - зазначає ЗМІ.

За даними видання, указ Президії Верховних Народних Зборів про присудження Кім Чен Іру звання Героя було оприлюднено 19 грудня.

Агентство додає, що Кім Чен Ір "присвятив всі свої сили, мудрість і енергію для побудови квітучої нації та підвищення рівня життя людей".

"Він помер під час роботи в своєму поїзді через розумове і фізичне напруження, готуючи план подальших дій і не маючи при цьому повноцінного відпочинку", - підкреслює ЦТАК.

У Пхеньяні світовій спільноті заявили, що смерть Кім Чен Іра не вплине на курс КНДР

Пхеньян заявив, що світовій спільноті не слід "чекати якихось змін" у країні зі смертю Кім Чен Іра, а з нинішнім президентом Південної Кореї він справ не матиме, повідомляє Бі-Бі-Сі.

Заяву від імені Комісії з національної оборони КНДР було поширено державними ЗМІ.

Вважається, що саме цей орган ухвалює найважливіші рішення в Північній Кореї.

"Урочисто і впевнено заявляємо, що нерозумні політики по всьому світу, включаючи і маріонеткові угруповання в Південній Кореї, не дочекаються від нас жодних змін", - йдеться в комюніке.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1162 | Додав: adminA | Теги: смертю Кім Чен Іра | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]