Сб, 2024-04-20, 06:04
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:58
КНДР може провести ядерне випробування вже сьогодні
Інші останні Новини світу

КНДР може виконати чергове випробування ядерної зброї вже найближчим часом, повідомляє американський телеканал NBC з посиланнями на офіційних осіб США.

За їхніми оцінками, КНДР може реалізувати плани ядерного випробування в середу, 25 квітня, в день святкування річниці своєї армії.

Джерела телеканалу, однак, зазначили, що не впевнені в точній даті проведення Пхеньяном третього ядерного випробування, однак заявили, що "на 100% впевнені в тому, що воно станеться в будь-який час протягом найближчих двох тижнів", передає "Интерфакс".

На думку співрозмовників NBC, за допомогою ядерного вибуху північнокорейське керівництво планує "підняти свої ставки в очах США і Заходу".

Напередодні Reuters з посиланням на джерело, близьке до керівництва КНДР, повідомило, що Північна Корея завершує підготовку до проведення третього в своїй історії ядерного випробування.

Нагадаємо, у відповідь на критику Заходом невдалого запуску ракети з метеосупутником КНДР розірвала домовленості про припинення ракетних і ядерних випробувань. Раніше влада Південної Кореї заявила, що КНДР цілком може піти на військову провокацію, запуск ще однієї балістичної ракети або навіть на нове випробування ядерної зброї.

Коментуючи інформацію про можливі випробування, США заявили, що можуть вжити будь-яких заходів у разі, якщо КНДР здійснить черговий ядерний вибух.

Північна Корея оголосила себе ядерною державою у 2005 році. У 2006-му і в 2009 роках КНДР провела підземні ядерні випробування, які викликали протести з боку міжнародного співтовариства. У відповідь на дії Пхеньяна Рада Безпеки ООН ухвалила низку резолюцій, що вимагають від КНДР припинити діяльність у ядерній сфері.

Тим часом, за даними ЗМІ, померлий в грудні минулого року глава КНДР Кім Чен Ір заповідав своїм соратникам не зупиняти розробку зброї масового ураження.

Росія вперше визнала наявність ядерної загрози з боку КНДР та Ірану

Російський Генштаб вперше визнав наявність ядерної загрози з боку Ірану і Північної Кореї. Про це заявив начальник Генштабу Збройних сил РФ Микола Макаров.

"Загроза завжди існує, тому ми уважно відстежуємо розвиток ядерного потенціалу багатьох держав", - зазначив він.

Раніше керівництво міноборони Росії заявляло, що ядерної загрози для Європи та Росії з боку Ірану та Північної Кореї не існує, бо ці дві держави не володіють достатнім потенціалом для створення ядерної зброї.

Згідно з заявами Вашингтона, американська система ПРО в Європі, проти якої виступає Росія, призначена для захисту європейських союзників від Ірану і Північної Кореї.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1034 | Додав: nowyny | Теги: КНДР, ядерне випробування | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]