Пт, 2024-03-29, 17:33
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:49
"Книгу ганьби" про сучасних українофобів створять українські філологи
Інші останні Культурні новини
Українські філологи зі всіх регіонів вирішили об’єднати зусилля та створити Книгу національної ганьби, в якій розкажуть про діяння сучасних українофобів. Про це повідомили журналісти телеканалу ZIK.

Реального примірника книги наразі немає. Але її автори обіцяють вписати в неї перше ім’я уже у вересні. Найімовірніше, це буде міністр освіти України Дмитро Табачник. Ідею створити Книгу ганьби підтримали не лише галицькі освітяни, а й вчителі із Сходу України та Криму.

"Ми створимо сайт Всеукраїнської асоціації викладачів української мови та літератури, – розповів декан філологічного факультету ЛНУ ім. І. Франка Ярослав Гарасим. – Саме на цьому ресурсі започаткуємо Книгу ганьби, в якій поруч з ім’ям "героя” будуть перелічені і його дії”.

2013рік багатий на літературні новинки. Нещодавно відбулася презентація збірника есе "Український дім: річниця протестів проти "мовного закону".

Збірка складається зі спогадів учасників акцій протесту і містить аналітичні статті, присвячені історико-громадському феномену мови та її впливу на сучасність. Передмову до книжки, під назвою "Про мовний мінус, який породжує плюс", написала народний депутат України від фракції "Свобода" Ірина Фаріон.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 896 | Додав: adminA | Теги: українофобів, книгу ганьби, українські філологи | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]