Чт, 2024-04-25, 06:22
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:54
Книгу Савченко "Сильне ім'я Надія" презентували у Києві
Інші останні Культурні новини

Сьогодні, 5 жовтня, у Києві відбулася презентація книги льотчиці і народного депутата Надії Савченко "Сильне ім’я Надія", яка вийшла 10-тисячним накладом у вересні.

На прес-конференції генеральний директор видавництва "Юстиніан" Ірина Омельченко повідомила, що книгу Савченко написала, перебуваючи у російській в’язниці, передає УНІАН.

За словами Омельченко, книга написана під час голодування. "Назва цілком відповідає сильному характеру цієї жінки", - сказала Омельченко.

Вона зауважила, що це перший наклад, який віддруковано, і висловила сподівання, що книга друкуватиметься й надалі залежно від попиту.

Своєю чергою сестра Надії Віра Савченко повідомила, що шукає можливість перекласти книгу англійською мовою. "Книга досить позитивна, хоча Надія почала писати її десь на 40-му дні голодовки. Позитивна, навіть коли йдеться про важкі речі", - сказала Віра.

За її словами, декілька примірників книги на прохання людей відправлено до Москви і Севастополя, і їй хотілося б, щоб книга була перекладена російською мовою і поширена у Росії. "Речі, викладені в книзі, не втратяться з часом і стануть ще одним доказом агресії російської держави", - заявила Віра Савченко.

Нагадаємо, перший примірник книги Надії Савченко, яку українська льотчиця написала, перебуваючи під вартою в Росії, побачив світ у вересні.

Зазначимо, що раніше на сайті Radio ROKS і його каналі в YouTube з'явився запис книги Надії Савченко "Сильне ім'я Надія".

Крім того, книжку було презентовано у Львові на Форумі видавців 10 вересня.

Довідка

34-річна Надія Савченко воювала на сході України у складі добровольчого батальйону "Айдар" і в червні 2014 року потрапила в полон до бойовиків під містом Щастя Луганської області. Після цього її перевезли на територію РФ.

8 липня Савченко виявили в РФ, Воронезькому СІЗО. 9 липня їй було офіційно пред'явлено звинувачення в пособництві у вбивстві. Савченко всі звинувачення відкидає. Українська сторона вимагає її звільнення.

У жовтні льотчицю було обрано депутатом Верховної Ради України від партії "Батьківщина", а 19 листопада ЦВК зареєструвала її народним депутатом України.

Захист категорично заперечує причетність Савченко до загибелі російських журналістів.

26 січня 2015 року Савченко отримала дипломатичний імунітет від ПАРЄ, який зобов'язує Російську Федерацію звільнити її з ув'язнення.

Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження щодо Слідчого комітету РФ, ФСБ і російської пенітенціарної служби, які незаконно затримали Савченко і сфальсифікували її справу.

СБУ також передала адвокатам льотчиці докази непричетності до злочину, в якому звинувачує українку російська сторона.

Зазначимо, Савченко на знак протесту кілька разів проводила тривалі голодування.

22 вересня Донецький міський суд Ростовської області Росії розпочав розглядати по суті справу Савченко. Справу розглядає колегія з трьох суддів. Савченко загрожує до 25 років позбавлення волі.

29 вересня Савченко дала покази в суді і повідомила, що в день обстрілу російських журналістів забирала поранених з українських блокпостів.

1 жовтня у Міністерстві юстиції РФ заявили про можливість розгляду питання екстрадиції Савченко до України після винесення їй вироку. При цьому у російському відомстві заявили, що питання можливої видачі Савченко Україні після винесення неї вироку може обговорюватися за обов`язкової умови визнання Україною рішення російського суду, а також гарантій покарання засудженої на батьківщині.

Міністр юстиції України Павло Петренко розцінив цю заяву, як свідчення вже заготовленого обвинувального вироку, але пообіцяв, що українська влада зробить все, щоб повернути Савченко в Україну. 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 885 | Додав: adminA | Теги: книга Савченко Сильне ім'я Надія, Київ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]