Сб, 2024-04-20, 15:29
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:20
Книгу В'чеслава Чорновола видадуть в Україні
Інші останні Культурні новини

Літературна агенція Discursus випустить книгу В'ячеслава Чорновола "Україна починається з тебе".

До книжки увійдуть найкращі твори українського політика, публіциста і дисидента, написані з 1960-х років, за якими можна простежити етапи його громадсько-політичної діяльності, передає Cultprostir.

"Книга В'ячеслава Чорновола продовжує умовну серію нашого видавництва, в якій подаємо твори важливих українців. Так, раніше у нас виходили статті Степана Бандери та послання Андрея Шептицького. Ці історичні постаті, перш за все, відомі своєю політичною, громадською, релігійною діяльністю. Але ті чи інші вчинки в підручниках історії можуть інтерпретуватися дуже різноманітно. Відтак, не уникнути маніпуляцій. Але маємо щастя, що вони писали. Їхні твори – це і є ті першоджерела ідей, з яких виходила їхня діяльність. В'ячеслав Чорновіл важливий ще й тим, що це постать новітньої історії України. І він – доказ того, що й нині в нашій політиці можуть бути видатні діячі. Очевидно, вони будуть ще. Можливо, це будуть ті, що виростуть на наших книгах", - прокоментував керівник видавництва Discursus Василь Карп’юк.

Упорядник книги – історик Василь Деревінський.

Нагадаємо, що сьогодні, 24 грудня, 78-а річниця від дня народження Героя України В’ячеслава Чорновола.

Довідка

В`ячеслав Чорновіл – видатний український політик, публіцист, літературний критик, діяч руху опору проти зросійщення та національної дискримінації українського народу, провідник українського національно-демократичного визвольного руху кінця 80-х – початку і середини 90-х років, Герой України (2000, посмертно), лауреат Міжнародної журналістської премії ім. Ніколаса Томаліна (1975).

Ініціатор проголошення Декларації про державний суверенітет України 16 липня 1990 р. та Акта проголошення Незалежності України 24 серпня 1991 р. Загинув 25 березня 1999 року за нез`ясованих обставин в автокатастрофі на шосе під Борисполем. 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 859 | Додав: adminA | Теги: україна, книга В'чеслава Чорновола | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]