Вт, 2024-04-23, 15:55
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:06
Коаліція провела "філософське" засідання. Хоче поговорити з Яценюком. ВІДЕО
Інші останні Політичні новини

4 лютого у ході наради керівників фракцій коаліції під головуванням голови ВР Володимира Гройсмана обговорювалися питання подальшої долі коаліції. Завтра, 5 лютого, нараду продовжать уже за участю прем'єр-міністра Арсенія Яценюка. Про це журналістам за результатами наради розповів керівник фракції "Народний фронт" Максим Бурбак, повідомляє Укрінформ.

"Обговорили питання щодо діяльності самої коаліції і щодо наступних кроків, тобто і написання додаткової угоди (додатку до коаліційної угоди - ред.)... Домовилися, що у п'ятницю знову сідаємо і будемо говорити за участю вже прем'єр-міністра", - сказав Бурбак.

При цьому він додав, що говорили здебільшого "на філософські теми".

Разом з тим керівник фракції "Блоку Порошенка" Юрій Луценко заявив журналістам, що жодних домовленостей сьогодні не було досягнуто й новин у нього немає. "Немає нічого повідомляти... У мене немає результатів розмов, немає новин", - зазначив нардеп. Він також відмовився відповідати на питання, хто брав участь у нараді.

Нагадаємо, 4 лютого на позачерговому засіданні уряду міністри, які раніше подали заяви про відставку, повідомили про готовність відкликати свої заяви. Так, звільнятися передумали міністр аграрної політики і продовольства Олексій Павленко, міністр інформаційної політики України Юрій Стець, міністр охорони здоров'я України Олександр Квіташвілі та міністр інфраструктури Андрій Пивоварський.

Однак міністри висунули низку умов, за яких вони готові продовжувати свою роботу в уряді.

При цьому міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавичус, який подав у відставку 3 лютого, вирішив не відкликати свою заяву.

Екстрене засідання Кабміну відбулося одразу ж після зустрічі президента України Петра Порошенка, прем'єр-міністра Арсенія Яценюка і спікера парламенту Володимира Гройсмана з послами країн "Великої сімки" (G7), в ході якої обговорювалася доля реформ в країні.

Березюк: Павленко більше не представляє "Самопоміч"

Голова фракції "Самопоміч" Олег Березюк заявив, що міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко більше не представлятиме його політсилу. Про це йдеться на Facebook "Самопомочі".

"Корупція заразлива. Олексій Павленко більше не представляє Об’єднання "Самопоміч". Те, що відбувається в Кабміні, руйнує парламентську демократію в Україні. Позиція "Самопомочі" залишається незмінною – звільнити клептократичний уряд на чолі з прем’єр-міністром Арсенієм Яценюком та сформувати новий склад Кабміну", - заявив Березюк.

"Кандидатура прем’єра та нових урядовців повинні відповідати викликам, що стоять перед країною. Змова клептократів проти суспільства не має майбутнього", - додав він.

За словами лідера "Самопомочі", рішення Павленка залишитися у Кабміні було неочікуваним.

"Це була повна неочікуваність", - зазначив він в коментарі "Українській правді".

На уточнення, чи зв’язувався з представниками фракції прем’єр-міністр Арсеній Яценюк, Березюк відповів: "Ніхто нічого з нами не зв’язувався, ніхто нікому нічого не казав. Все відбулося в прямому ефірі і ніхто ні з ким не говорив!"

"Це управління прем’єр-міністра, яке не має нічого спільного з публічним управлінням. Він керує своєю корпорацією, це правда його корпорація, яка працює на його особисте збагачення", - заявив він.

Березюк також припустив, що після екстреної заяви Кабміну в парламенті може не назбиратися голосів за недовіру до уряду.

"Ці хлопці могли б повернутися спокійно в новий Кабмін, серед них справді є хороші. Але прем’єр-міністр використав їх як гарматне м’ясо для політичного збереження", - обурився він.

Лідер фракції також зазначив, що на зустрічі голови Верховної Ради з лідерами фракцій коаліції, яке відбувалося перед засіданням Кабміну ввечері, про заяву Кабінету міністрів ніхто не говорив.

Раніше фракція "Самопоміч" відкликала Павленка з міністерської посади. Сам міністр спочатку виступив проти таких дій політсили, одна згодом передав заяву про відставку до Ради. Проте на екстреному засіданні Кабміну Павленко відкликав заяву про звільнення.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 802 | Додав: adminA | Теги: коаліція, філософське засідання, Яценюк | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]