Пт, 2024-03-29, 10:07
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:28
Коаліція за перше півріччя виконала лише третину коаліційної угоди
Інші останні Політичні новини

За перші два квартали 2015 року коаліція у Верховній Раді зуміла виконати лише третину своїх зобов’язань, записаних у коаліційній угоді.

Про це свідчать дані аналізу Комітету виборців та РПР.

Так, станом на середину липня коаліція зуміла виконати лише 39 зі 118 положень Угоди, які були заплановані на перше півріччя 2015-го.

Правда, ще 13 положень виконали частково.

Найпродуктивніше коаліція попрацювала у секторі оборони (8 обіцянок виконали повністю, 2 – частково) та судової реформи (12 повністю, 1 частково).

Найгірше справи пішли з реформування інфраструктурного і транспортного секторів – лише одне положення Угоди виконано частково.

Нагадаємо, в парламенті сформували 6 фракцій і 2 групи депутатів. Фракції партій "Блок Петра Порошенка", "Народний фронт", "Об'єднання "Самопоміч", "Батьківщина" та Радикальної партії створили коаліцію і підтримали коаліційний угоду.

Угода передбачає проведення децентралізації влади, розширення повноважень, у тому числі фінансових, місцевого самоврядування протягом 2015 року, а також скасування депутатської недоторканності, скасування рішення про позаблоковий статус України, проведення судової та бюджетної реформ.

У липні заступник голови Адміністрації президента України Дмитро Шимків заявив, що децентралізація і реформа управління державною власністю очолюють рейтинг реалізації основних реформ, заявлених владою України у своїх програмних документах, включаючи Коаліційну угоду, Програму роботи уряду і Стратегію президента "2020".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 944 | Додав: adminA | Теги: третину коаліційної угоди, коаліція, перше півріччя | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]