Пт, 2024-04-19, 21:13
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:38
КОД просить ОБСЄ захистити право українців на чесні і прозорі вибори в Раду
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Комітет опору диктатурі, що об’єднує українські опозиційні партії, закликає Організацію з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) невідкладно втрутитись у ситуацію, яка загрожує громадянам України втратою права на чесне та прозоре обрання депутатів парламенту на виборах, що мають відбутися 28 жовтня 2012 року.

"Ми звертаємо увагу ОБСЄ на те, що режимом Януковича... цинічно втілюється план, що передбачає недопущення до виборчого процесу опозиційних та незалежних від цієї влади кандидатів у депутати Верховної Ради України. Головним інструментом реалізації цього плану є використання правоохоронної системи у боротьбі з політичними опонентами, порушення "кримінальних справ" проти осіб, які мають довіру громадян та становлять потенційну загрозу кандидатам від партії влади, або можуть підтримати опозиційних кандидатів", - йдеться в заяві комітету, опублікованій на сайті партії "Батьківщина" в п'ятницю.

Останні події засвідчують, що коли за ґратами вже перебувають лідери політичних сил, що разом отримали більшість на останніх парламентських виборах (2007 року) – Юлія Тимошенко та Юрій Луценко, – з методами усунення інших опозиціонерів режим Януковича взагалі рахуватися не буде.

Ми нагадуємо, що сьогодні низка опозиційних політичних діячів вимушено знаходиться у закордонному вигнанні, триває переслідування екс-губернатора Харківщини Арсена Авакова та екс-віце-губернатора Миколаївської області Аркадія Корнацького. Тиск на представників опозиції набуває системного характеру.

Комітет опору диктатурі закликає ОБСЄ вжити усіх необхідних дипломатичних заходів, щоб захистити право громадян України на чесні демократичні вибори, задіяти міжнародні структури до моніторингу ситуації в Україні вже зараз – на етапі активних передвиборчих маніпуляцій з боку нинішньої влади.

Крім того, Комітет опору диктатурі вважає, що без невідкладного втручання міжнародних моніторингових структур, режим Януковича зможе цинічно реалізувати свій сценарій і не допустити до виборів абсолютну більшість опозиційних кандидатів.

Зазначимо, після арешту лідера партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко представники опозиційних партій об'єднались у Комітет опору диктатурі. До нього увійшли партії "Батьківщина", "Громадянська позиція", Європейська партія, "За Україну!", "Народна самооборона", "Наша Україна", Народний Рух України, партія "Реформи і порядок", Партія захисників вітчизни, ВО "Свобода", Українська соціал-демократична партія, "Фронт Змін".

Після голосування за закон про вибори народних депутатів політрада партії "Громадянська позиція" ухвалила рішення про вихід партії з Комітету.

Гриценко: Європа "закриє кордон" для українських чиновників у разі фальсифікації на виборах у Раду

Європа почне запроваджувати візові санкції стосовно українських чиновників у разі фальсифікації на виборах у Верховну Раду, прогнозує голова парламентського комітету з питань національної безпеки і оборони, лідер партії "Громадянська позиція" Анатолій Гриценко.

"З журналістських розслідувань ми бачимо, що ці люди (представники нинішньої влади - ред.), особливо уряд, - як бомжі в Україні. Побудували собі запасні аеродроми - особняки у Франції, Австрії, інших державах. Тому якщо перекриють кордон - для них це буде дуже сильний удар. Саме тому вони так нервово сприйняли резолюцію ПАРЄ", - сказав Гриценко в ефірі радіо "Ера", повідомила прес-служба політика в п'ятницю.

Він відзначив, що доки розмови про можливість санкцій звучать дипломатично, але Європа вже перейшла певний рубіж.

"Якщо Янукович перейде певну межу в інтересах своєї партії на виборах, європейці просто не говоритимуть про санкції, а стануть їх вводити", - попереджає Гриценко.

Політик має на увазі можливі спроби зняти сильних опозиційних кандидатів з виборів або повернення до схеми, коли три члени виборчої комісії можуть "правильно" порахувати голоси.

Раніше посол ЄС в Україні Жозе Мануель Пінту Тейшейра підтвердив інформацію про те, що європейські керівники відмовляються зустрічатися із президентом Віктором Януковичем.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 1061 | Додав: adminA | Теги: КОД просить ОБСЄ захистити право ук | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]