Чт, 2024-03-28, 13:55
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:31
Коли "бурштинову справу" передадуть до суду - глава НАБУ розповів
Інші останні Кримінальні новини

Обвинувальний акт у так званій “бурштиновій справі”, фігурантами якої є народні депутати Борислав Розенблат і Максим Поляков, може бути переданий до суду через півтора місяця.

Про це заявив директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник під час виступу на засіданні Антикорупційного комітету ВР, відповідаючи на запитання депутата Ігоря Попова, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Детективи мені говорили, то десь впродовж місяця вони будуть готові передати справу до Антикорупційної прокуратури, а коли колеги погодять цей обвинувальний акт, чи (він) підлягає скеруванню до суду, чи достатньо доказів, то це вже питання належить до компетенції САП. Були підготовлені остаточні підозри, які були погоджені гепрокурором, і наразі все йде до логічного завершення. Я думаю, що місяць-півтора - і ми будемо намагатися це все передати до суду”, - сказав Ситник.

Як повідомляв Укрінформ, Поляков і Розенблат є фігурантами справи щодо незаконного видобутку бурштину.  Їх підозрюють в отриманні неправомірної вигоди за внесення до парламенту законопроектів та вчинення інших дій, пов'язаних з видобуванням бурштину, в інтересах компанії-нерезидента.

Верховна Рада надала згоду на притягнення обох до кримінальної відповідальності.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 691 | Додав: adminA | Теги: глава НАБУ, Суд, бурштинова справа | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]